Bülent Deniz seslendi: Ey sarıklılar ve kalpaklılar, 'Gazze ölüyor' neredesiniz? Bülent Deniz seslendi: Ey sarıklılar ve kalpaklılar, 'Gazze ölüyor' neredesiniz?

İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilen Hamas Lideri İsmail Haniye, Katar'da son yolculuğuna uğurlandı. İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin töreni sonrası başkent Tahran'da gerçekleştirilen suikastle şehit edilen Haniye için dün akşam saatlerinde Tahran’dan Katar’a getirildikten sonra İmam Muhammed bin Abdülvahhab Camii'nde cenaze namazı kılındı. Haniye'nin naaşı, Doha'nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.

Birçok ülkeden yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen cenaze töreni için gece saatlerinden itibaren Hamad Uluslararası Havalimanı'nda uzun kuyruklar oluştu.

TÜRKİYE'DEN DE GENİŞ HEYET KATILDI

Türkiye’den de geniş bir heyet, Doha’daki cenaze programına katıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül'ün de aralarında olduğu birçok milletvekili törene katılan isimler arasında yer aldı. 

İlahiyatçı-hatip Şevki Yılmaz,  İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi(iFAM) kurucusu İhsan Şenocak, Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz de Doha'da gerçekleştirilen cenaze törenine katıldı.

Cenaze sonrası taziye çadırında İlahiyatçı-Hatip Şevki Yılmaz, İhsan Şenocak ve Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz'e özel açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Hatiplik yönüyle tanınan Şevki Yılmaz'ın hüzünlü ve yorgun olduğu gözlerden kaçmadı.

Taziye çadırından farklı görüntüler...