Gazeteci yazar. 1981 yılında Erzincan'da doğdu. 1987 yılında ailesi ile birlikte Antalya'ya yerleşti. Antalya İmam Hatip Lisesi mezunudur. Henüz ortaokul öğrencisi iken Antalya’da Refah Partisinin düzenlendiği Çeçenistan ile ilgili bir eyleme katıldığı gerekçesi ile henüz 14 yaşında iken bir gece operasyonunda gözaltına alındı.

9 gün terörle mücadele ekipleri tarafından ifadesi alınan Yakup Köse örgüt üyesi olmakla ve İsrail şirketlerinin de içerisinde bulunduğu 7 yere bombalı saldırı yapmakla suçlanmıştır.

Yakup Köse, İBDA-C örgütü üyesi olduğu iddia edilen bir su borusunun ve derginin kendisine bir delil olarak sunulduğunu, hiç bir eyleme karışmadığını hatta İBDA-C’nin ne olduğunu bile bilmediğini açıklamıştır. İki ay sonra anayasayı yıkmaya teşebbüsten idam cezasına çarptırılmıştır. Hapiste bulunduğu dönemde Noel Baba operasyonuna direndiği gerekçesi ile bir kez daha suçlu bulunmuş, 8 yıl hapis yatmıştır.

Adnan Oktar hakkında 22 Kasım 2012'de Evrimin kanıtı: 'Maymunlaşan adam' başlıklı bir yazı kaleme almış, bu yazısı nedeniyle hakkında bir dava açılmıştı.

Cezaevinde kaldığı dönemde yapılan Noel Baba isimli operasyonda görevlilere direndiği gerekçesiyle 2014 yılında tekrar tutuklanan Yakup Köse, 25.05.2015 tarihinde Kökler Derneği Hukuk Birimi'nden avukat Abdullah Özbek'in vermiş olduğu mahsub dilekçesinin kabul edilmesi neticesinde tahliye oldu. Köse'yi Silivri cezaevinde sevenleri karşıladı.

Günümüzde Star Gazetesi bünyesinde köşe yazarı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca Kökler Derneği Başkan Yardımcısı olan Yakup Köse’nin Neslihan Esma, Nisanur ve Muhammed Erdoğan isimlerinde üç evladı vardır.

28 Şubat sürecini cezaevinde geçiren Yakup Köse, bu süreçte yaşadıklarını "Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat" adıyla kitaplaştırmıştır.

Kitapları:

Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat - Cezaevi Notları (2013, 2017)