İki aydan kısa bir süre içerisinde 13 kilo veren ünlü türkücü Ankaralı Turgut son haline ilişkin bilgi paylaştı. Mide ağrısıyla hastaneye giderek kanser olduğunu öğrenen türkücü, “Karaciğerde sarkma var dediler. Aşağı yukarı 1.5 aya yakın yattım. 12-13 kilo falan verdim. Bende 3 ay içerisinde oluşan bir şey” ifadelerini kullandı.

Kanser sebebiyle kullanması gereken ilaçlara erişemekte maddi olarak güçlük yaşadığını söyleyen Ankaralı Turgut, ATV Haber'e yaptığı açıklamasında “Maddi anlamda sıkıştık çünkü ilacın tanesi 65-67 bin lira. Çok para kazanan sanatçı değilim bu ülkede. Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Kaç trilyonluk insan bile bir anda sıfıra düşebiliyor” dedi.

Yabancı filmlerde türkülerinin izinsiz kullanıldığı fakat kendisine telif ödenmediğini dile getiren Turgut Karataş, “Orada benim şarkılarım tıklanıyor ama bana bir şey gelmiyor. Gelir olmayınca ne olacak? Mecburen maddi sıkıntı çekiyorsun” dedi ve MESAM'a kendisine ödeme yapması için çağrıda bulundu.

Gülben Ergen'den de destek

Gaziantep ve Kayseri Uçak Bileti: Anadolu’da Çifte Keşif Gaziantep ve Kayseri Uçak Bileti: Anadolu’da Çifte Keşif

Çıkan haberler üzerine Sanatçı Gülben Ergen'den de Ankaralı Turgut'a destek geldi. Ergen, paylaşımına şu notu düştü:

"Ankaralı Turgut yalnız değilsin. Sen tüm yapımcıların peşinden koştuğu, televizyon programlarının konuk almak için can attığı Ankaralı Turgut'umuzsun bizim. Bu hastalık Turgut kardeşimi üzmüş, yormuş. Akıllı ilaç tedavisine gücü yetmemiş. Kızının evine taşınmış. Torunlarıyla evlatlarıyla moral bulmaya çalışıyor. Sözleri, besteleri, enerjisi bu burukluğu hak etmiyor. Yanındayım değerli Turgut. Güçlü yapımcılar, Değerli meslektaşlarım, Müzik birlikleri, İyi insanlar, Haydi görev başına hepimiz."