İstanbul'un en önemli turistik noktalarından biri olan Mısır Çarşısı, 1660 yılında Sultan İbrahim'in eşi Hatice Turhan Sultan tarafından yaptırıldı. Geride kalan 364 yılın ardından çeşitli felaketlere maruz kalan çarşı, son günlerde ön cephesine monte edilen polis noktasıyla tartışma konusu olmaya devam ediyor.

POLİS NOKTASI ÇARŞININ DIŞ CEPHESİNİ İŞGAL EDİYOR

Bolu'da 'İslam Toplumu Milli Görüş' zirvesi gerçekleştirildi Bolu'da 'İslam Toplumu Milli Görüş' zirvesi gerçekleştirildi

Aktarlarıyla meşhur olan Mısır Çarşısı'na monte edilen Turizm Polisi noktasına bir kat daha çıkılarak iki katlı hale getirildi. İki katlı hale getirilen yapının, yakın zamanda siyah ve gri renklere boyanması 'pes artık' dedirtti. Polis noktası ilk monte edildiği zamanlarda tarihi yapıya uygun sayılabilecek bir renkteydi.

Mısır Çarşısı Polis Noktası1

O KADAR YER VARKEN NEDEN MISIR ÇARŞISI'NA BU REVA GÖRÜLDÜ

Eminönü Meydanı'nda polis noktasını koyabilecek çok geniş bir alan olmasına rağmen çarşının ön cephesine bitişik bir şekilde konuşlandırılan yapının hangi amaçla oraya monte edildiği de merak konusu oldu. Vatandaş Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'ndan bir cevap bekliyor.