Doğru ile yanlışı ayırt edecek olgunluğa erişmeyen küçük çocukları hedef alan eşcinsel lobiler Avrupa'da büyük bir skandala imza attı. İrlanda’da öğretmen Enoch Burke, okullarda çocuklara “trans” kelimelerle hitap edilmesini eşcinselliğin özendirilmesi olarak nitelendirildiği genelgeye uymadığı gerekçesiyle Wilson Hastanesi Okulu’ndan atıldı.

LGBT DAYATMASI KAMU GÜCÜNÜ ELE GEÇİRİYOR
Daily Mail gazetesinin haberine göre, sözde cinsiyet değiştirme kararı alan bir öğrenciye yeni ismi ve zamirleriyle hitap etmesi istenen Enoch Burke’ün bu talebi reddetmesiyle üzerindeki baskının arttığı, daha sonra okuldaki görevinin sonlandırıldığı bildirildi.

ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitinginde slogan atan Filistin destekçileri salondan çıkarıldı ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitinginde slogan atan Filistin destekçileri salondan çıkarıldı

Tarih ve Almanca öğretmeni Burke’ün Wilson Hastanesi Okulu’ndan atılma gerekçesi olarak, “Geçiş sürecindeki çocuğun güvenini zedelemesi” gibi tuhaf ifadeye yer verildi.

ÖNCE MESLEĞİ SONRA ÖZGÜRLÜĞÜ ALINDI
Öğretmen Enoch Burke, bu kararın ardından ailesiyle birlikte hukuk mücadelesine girişti.

Haksız yere uzaklaştırıldığı Wilson Hastanesi Okulu’na yaklaşması bile yasaklanan Burke’a en ağır darbe ise yargıdan geldi. Wilson Hastanesi Okuluna uzak durma emrine uymayan Burke 2 defa hapis cezasına çarptırıldı.

10 yıllık öğretmenlik kariyerinin ardından Burke, “okulun güvenliği için tehdit oluşturduğu” suçlamasıyla tutuklandı.

Serbest kalması için “okuldan uzak durma” emrini kabul etmesi istenen öğretmen Burke’ün bir kez daha direndiği ve bu sebeple cezasının “süresiz” hapse çevrildiği bildirildi.

“ÜLKENİN GELDİĞİ DURUM İÇLER ACISI”
Enoch Burke’nin babası Sean Burke, oğlunu gözaltına almak için evine gelen polislere tepki göstererek, “Buraya gelmeniz utanç verici. Ülkemizin geldiği durum içler acısı. Oğlumu transeksüelliği onaylamadığı için tutuklamaya geldiniz.” ifadelerini kullandı.