İsrailli eski istihbarat yetkilisinden "Filistinli olsaydım topraklarımı çalanlarla savaşırdım" açıklaması
 

İsrail iç istihbarat servisi Şin-Bet'in (Şabak) eski Başkanı Ami Ayalon, "Filistinli olarak doğmuş olsaydı topraklarını çalmaya çalışanlarla savaşacağını" söyledi.

İsrail'in Maariv gazetesine açıklamalarda bulunan Ayalon, Filistinliler hakkında "Onlar topraklarını kaybetti. Bu yüzden insanlar bana Filistinli olsaydım ne olurdu diye sorduğunda şunu derim: Birisi gelip benim toprağımı çalarsa, onunla sonuna kadar savaşırım." ifadelerini kullandı.

Ayalon, Filistinlilerin kendilerini bir halk olarak gördüğünü, İsraillilerin ise Filistinlilerin bazılarının iyi, bazılarının da kötü olduğu yönünde yanılgıya kapıldığını söyledi.

Eski istihbarat yetkilisi şunları kaydetti:

"Biz Filistinlilere geçim kaynağı ve çocuklarına yemek sağlandığında sorunun kalmayacağına inanıyoruz. Onlar yemek değil, öldürmek istiyorlar. Onlar (Filistinliler) bizim önerdiğimiz şeyi istemiyor, onlar için önemli olan Filistin devletinin kurulması."

Filistin'de 1987'de yaşanan Birinci İntifada'yı hatırlatan Ayalon, o dönem Fetih Hareketi'nin diplomasiden başka çaresi olmadığını savundu.

Ayalon, "Fakat Hamas bunu kabul etmedi. (Filistinlilere) şunu dedi: Yahudiler size vermeyecekleri bir ülke vadediyor. Bunun kanıtı yerleşim birimleridir." ifadelerini kullandı.

Kutsal işgal 'Holy Redemption' okullarda ders olarak işlenmeli Kutsal işgal 'Holy Redemption' okullarda ders olarak işlenmeli

İsrail'in aynı zamanda cesaret ödülü alan komutanlarından Ayalon, mart ayında ABD'nin ABC News kanalına verdiği röportajda da "Filistinli olsaydım özgürlüğüm için İsrail'e karşı savaşırdım." demişti.