Kara Harp Okulu mezuniyetinde skandal görüntüler! Bir grup teğmen 'Kemalist askeri vesayetin kılıcı'nı mı çekti? Kara Harp Okulu mezuniyetinde skandal görüntüler! Bir grup teğmen 'Kemalist askeri vesayetin kılıcı'nı mı çekti?

CIA, resmi Instagram hesabından Kapadokya’yı gösteren bir fotoğraf paylaştı. Bu paylaşım 15 Temmuz darbe girişimini akıllara getirdi. Kapadokya, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 19 Mart 2016’da darbe talimatını “Kapadokya” kelimesiyle vermişti.

CIA'nın paylaştığı fotoğrafta, “Türkiye’nin Kapadokya bölgesindeki bu ‘Peri Bacaları’ (Kapadokya, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır) 40 metreye kadar ulaşabiliyor ve oluşturulması yüzyıllar sürebiliyor." ifadeleri yer alıyor.

Bayram Degil Seyran Degil Cia Ne

KAPADOKYA 15 TEMMUZ’UN ŞİFRESİYDİ
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 19 Mart 2016’da yaptığı konuşmada “Kapadokya” kelimesini kullanmıştı.

Daha sonra bu kelimenin 15 Temmuz darbe girişiminin şifresi olduğu ortaya çıktı. Fetullah Gülen bu sohbette ilk defa asker yeşili bir pardösüyle TSK’ya sızan militanlarına gizli mesaj göndermiş, konuşmanın 15.36 saniyesinde, kurduğu cümleyi bir anda yarıda keserek, ilgisiz bir şekilde, tane tane ve son derece dikkat çekici bir vurguyla şu ifadeleri kullanmıştı: “Artı-parantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum.”

Akıncı Üssü’nde firari mahrem imam Adil Öksüz’le birlikte yakalanan Kemal Batmaz’ın CIA arşivinde ‘Kapadokya’ koduyla isminin geçtiği ortaya çıkmıştı.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Merkezi'ni darbecilere yemek temin edilmesi için ele geçirmeye çalışan askerlere verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı"nda açıkladığına göreyse, "Kapadokya" FETÖ'nün mahrem yerlerini temsil eden; "serkar" ise komutan anlamına gelen bir şifreydi.

CIA'IN MANİDAR PAYLAŞIMIYLA AYNI GÜN KILIÇ ÇEKTİLER

Millî Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşti. Törenin ardından ise Kara Harp Okulu mezunu bir grup teğmenin kılıçlarını çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla teamüllere aykırı olarak bir tür alternatif yemin metni okuması gündem oldu. Söz konusu eylem, "askeri vesayet taraftarı zihniyet, bir meydan okumada mı bulunuyor" sorusunu akıllara getirdi.

"Askeri vesayet" günlerini hatırlatan ve kurumdan bağımsız bir şekilde okunun metnin CIA'in manidar bir "15 Temmuz" mesajı verdiği güne denk gelmesiyse dikkatlerden kaçmadı.

FETÖ, 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'de okuttuğu korsan bildiriye Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünden mülhem "Yurtta Sulh Konseyi" imzasını atmışlardı. Böylece cuntanın adını da duyurumuşlardı.

Bildiride “Yüce Atatürk’ün önderliğinde milletimizin olağanüstü fedakârlıklarla kurduğu ve bugünlere getirdiği cumhuriyetimizin koruyucusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Yurtta Sulh ilkesinden hareketle…” ifadelerine yer vermişlerdi.

FETÖ terör örgütünün 'Kemalist askeri vesayetin bir devamı gibi görünme" ve Kemalist laikçi kanat ile ittifak  yapma stratejisi de düşünüldüğünde; "mezuniyet töreninde kılıç kaldıran bazı teğmenler Kemalist askeri vesayet taraftarlarının yanı sıra, 15 Temmuz'daki metodlarını takip eden Fetöcü sızıntılar da olabilir mi" sorusu akıllara geldi.

"Kapadokya" şifresi ile aynı krito mesajda kullanılan "serkar" yani komutan ifadesi ise şu soruyu beraberinde getirdi: "Kılıçlar FETÖ yahut CIA'nın mesajı ile mi çekildi?" 

Kho Askeri Vesayet 234234