Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 19’uncu gününde köye yaklaşık 2 kilometre mesafede Eğertutmaz Deresi’nde bulundu.

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aradı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, "8 Eylül 2024 pazar günü bir jandarma arama kurtarma timi, 2 sualtı kurtarma timi, 2 jandarma özel harekat timi, 2 kadavra köpek unsuru, 1 drone ile mahallenin yakınından geçen aramada kayıp çocuk Narin şahsi kıyafetleriyle çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş şekilde maalesef cansız bedeni bulunmuştur. İlk bulgulara göre Narin'in öldürülerek çuvala konup dere kenara getirildiği, üzerinin taşlarla ve çalılarla kapatıldığı anlaşılmaktadır." açıklamasını yaptı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir" dedi.

KAMUOYU VİCDANI YARALANDI: VATANDAŞ FAİL YAHUT FAİLLERİ İÇİN İDAM İSTİYOR
Türkiye günbegün kayıp Narin Güran hakkındaki soruşturmayı takip etti. Cansız bedenine ulaşılmasıyla olayın bir cinayet olduğu kanıtlarıyla ortaya kondu.

Kamuoyu vicdanını yaralayan cinayet sonrası vatandaşlar, sosyal medyada mevcut yasaların caydırıcılığı sorgulanmaya başlandı. Vatandaşlar, Narin Güran davasının Türkiye adalet sistemi için bir dönüm noktası olmasını ve faillerinin idam ile cezalandırılmasını istiyorlar. Ayrıca, çocuk katillrri, cinsi sapıklar ve teröristler için idam cezasının geri gelmesi için de çeşitli kampanyalar yürütülmeye başlandı.

ŞEVKİ YILMAZ 'KISASTA HAYAT VARDIR' İLAHİ MESAJINI HATIRLATTI: İDAM EDİLSİNLER!

Sosyal medyada başlatılan "idam cezası geri gelsin" kampanyasına bir destek de Rize 20. Dönem Milletvekili, eski Rize Beleidiye Başkanı, ilahiyatçı hatip Şevki Yılmaz'dan geldi.

Bülent Deniz seslendi: Ey sarıklılar ve kalpaklılar, 'Gazze ölüyor' neredesiniz? Bülent Deniz seslendi: Ey sarıklılar ve kalpaklılar, 'Gazze ölüyor' neredesiniz?

“Ey temiz vicdan ve aklıselim sahipleri, kısasta (toplum düzeni ve disiplini için, İnsan öldüreni idamda) sizin için hayat (huzur ve emniyet garantisi) vardır. (İşte bu nedenle haksız yere masum insanları katledenlerin de öldürülmeleri, cinayetlerin önünü alıcı ve caydırıcı bir ceza olarak emredildi.) Umulur ki (katliamdan ve devlete isyandan) sakınırsınız.” ilahi mesajını hatırlatarak kampanya için destek paylaşımında bulundu.

Yılmaz, "Mazlum ve Masum Narin yavrumuzun cani katillerini, diğer bebek, çocuk ve tüm insan(lık) katillerini lanetle anıyoruz! 

“İmandır o cevher ki İlahi ne büyüktür!
İmansız olan paslı yürek sinede yüktür!”

Tam bir asırdır uygulanmasını  özlediğimiz Ana Hayat Yasamız Kur'an-ı Kerim’deki;
“Ey temiz vicdan ve aklıselim sahipleri, kısasta (toplum düzeni ve disiplini için, İnsan öldüreni idamda) sizin için hayat (huzur ve emniyet garantisi) vardır. (İşte bu nedenle haksız yere masum insanları katledenlerin de öldürülmeleri, cinayetlerin önünü alıcı ve caydırıcı bir ceza olarak emredildi.) Umulur ki (katliamdan ve devlete isyandan) sakınırsınız.” (Bakara Suresi 179 ) İlahi emri Anayasamızın değişmez ve değiştirilemez maddesi olmalıdır!
Yeter artık yeter!"
ifadelerini kullandı.