Mavi Marmara şehidimiz Cengiz Songür'ün oğlu İsmail Songür, Ulaştırma Bakanlığına seslenmiş. Songür, Gazze farkındalığını artırmak ve siyonist mezalimine dikkat çekmek üzere Avrupa'ya gidecek Özgürlük Filosu gemisinin 25 gündür bir sebep sunulmaksızın limanda bekletildiğini duyurmuştu.

Songür'ün limanına giriş izinleri bu çağrısının ardından iptal edilmişti.

Songür, "Buradan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine açık açık şunu söylemek istiyorum: Eğer bu gemi Tel Aviv’e gitmek isteseydi işlemleri 15 dakika sürecekti; bu gemi Gazze farkındalığı için Avrupa'ya çıkmak istedi ve 25 günden beri bu gemiyi bekletiyorsunuz." diyerek tepki göstermiş ve tüm engellemelere rağmen Vicdan Gemisi Filistin farkındalığı için seferine başlayana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini bilidirmişti.

Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Faruk Keleştimur'a "BM'ye yapılan Lozan karşıtı başvuru"yu sorduk Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Faruk Keleştimur'a "BM'ye yapılan Lozan karşıtı başvuru"yu sorduk

NÖBET BİRİNCİ GÜNÜNÜ DOLDURDU

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Vicdan gemisine yönelik engelemelere karşı "Özgürlük Nöbeti" adlı bir eylem başlattı.

Eylem bugün birinci gününü doldurdu.

Dernek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kefiyeni, bayrağını, battaniyeni al sende Gazze’nin Özgürlüğü için Özgürlük Nöbetine gel!" ifadeleriyle eyleme destek çağrısında bulundu.

"BAKANLIK İÇİN BİR TURNUSOL KAĞIDI"

Mavi Marmara Özgürlük Ve Dayanışma Derneği,Başkanı Beheşti İsmail Songür, Uluaştırma Bakanlığına seslenerek Bakanlığının Vicdan Gemisi hakkında vereceği kararın Filistin direnişine destek noktasındaki samimiyeti açısından bir turnusol kağıdı olacağını belirtti.

Songür, eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulayarak "Soykırımın olduğu bir dünyada biz sessiz kalmak istemiyoruz. Gazze dümdüz edilmişken, her gün yüzlerce çocuk, yüzlerce sivil kocaman bombaların hedefi haline gelmişken, oraya giden insani yardımlar engellenirken, biz 'Vicdan Gemisi'ne karşı yapılan bu tutumu anlamakta zorlanıyoruz. Onun için özellikle Ulaştırma Bakanlığı'nı burada mantıklı ve akıllı düşünmeye davet ediyoruz. Elimize hiçbir şey geçmez. Çıkış izni vermezseniz tarihe kara bir leke düşmüş olacaksınız. Ve bu sizin turnusol kağıdınız olacak. Biz buradayız, bekliyoruz ve gitmiyoruz." dedi.