Mavi Marmara Derneği 'Özgürlük Nöbeti'nde: Bakanlık, Vicdan Gemisi’ne kalkış izni verene kadar buradayız Mavi Marmara Derneği 'Özgürlük Nöbeti'nde: Bakanlık, Vicdan Gemisi’ne kalkış izni verene kadar buradayız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mahallenin abileri ve İslami camianın önde gelen isimleri, Heniyye'nin şehadetinin ardından sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.

İşte bazı tepkiler:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş:
''Tahran'da gerçekleştirilen alçak suikast sonucu şehadete kavuşan Filistin direnişinin yiğit evladı İsmail Heniyye'ye Cenab-ı Hak'tan rahmet, tüm Filistin halkına ve Filistin'in özgürlük mücadelesine gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.
Filistin davasına ailesiyle, canıyla, kanıyla adadığı ömrüne, sarsılmaz inancına ve cihadına şahidiz. 
Mekânı cennet, makamı âli olsun.''

Şevki Yılmaz:
''Bismillah
Şehid'ul İslam, övünç kaynağımız İsmail Heniyemizin naaşı Türkiye'ye getirilmelidir. Cenaze namazını dedesinin başkenti İstanbul Ayasofya'da kılıp, “Filistin kanla alındı ancak kanla verilir.” diyen Sultan Abdülhamid Han Hazretleri’nin haziresine defnedilmelidir.
Ülke genelinde üç gün yas ilan edilip, bayraklar yarıya indirilmelidir.
Dirisi gelip Meclis'te konuşma yapması nasip olmadı,
en büyük vaaz ve nasihat olarak
Mübarek Şehid naaşı getirilip
bu şerefe nail olunmalıdır.''

İhsan Şenocak:
''Gayemiz Allah’ın rızası, liderimiz Hz Muhammed(sav), anayasamız Kur’an, yolumuz CİHAD, en büyük arzumuz ise Allah yolunda şehadet diyen mücahitlerin lideri İsmail Heniye İran’da şehit edildi. KUMANDAN! Şehadetin mübarek olsun! Maskeli ve maskesiz katillere lanet olsun!''

Muhammed Emin Yıldırım:
“Bugün biz bir şehid verdik Allah yolunda”

Şehadetin mübarek, menzilin âlî olsun ey güzel mücâhid!
Seni ve Gazze’yi yalnızlığa mahkum edenler ve siyonistlere karşı seni hakkıyla koruyamayanlar kahrolsun! 
İnşallah şehadetin ümmetin dirilişine ve Kudüs’ün zaferine vesile olur…

Ebubekir Sifil:
''İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râci’ûn. 
Filistin davamızın, Kudüs davamızın şehitler kervanına aziz bir can daha katıldı. 
Tertemiz şehit kanlarıyla sulanan mübarek toprak bir mücahidi daha bağrına bastı. 
İsmail Heniye önce ailesini feda etti Aksa’ya, sonra kendi canını.
Cennette buluşmak üzere sevdikleriyle, hocası Şeyh Ahmet Yâsîn’le ve şehadet arkadaşlarıyla, veda etti kirlenmiş dünyaya. 
Kalbî dualarımız dışında bir şey yapamamanın kahredici burukluğuyla sana veda ediyoruz ey şehît! 
Mekânın cennet, makamın âlî olsun.''

Abdurrahman Dilipak:
''Ya Hayy! İnan lillah ve inan aleyhi racin. Heniyeyi'nin şehadeti mübarek olsun! Allahu ekber. Ümmetin halini arzedecektir zat-zül celale ve selam olsun ruhu nebiye.
Şehadet haberi Tahrandan geldi, Sabah namazından sonra. Mazlumların intikamını alacak olan Şafağın Rabbine yemin olsun ki, hiç bir zulüm ve hiç bir iyilik karşılıksız kalmayacak. Bir Şahid daha Şehadetle şereflendi. Bugün daha güçlüyüz. "Ricalül Gayb ordusu"na bir nefer daha asker yazıldı. Onların Alemlerin rabbinin ihsanı ile onlar 10 binlerden daha güçlüdür. Ve onları durduracak dünyada hiç bir güç yoktur. Selam sana ey şehid! Selam şehadet sırası bekleyen "yaşayan ve hiç ölmeyecek olan şehidler"! Selam olsun ahir zaman peygamberine, selam olsun İsa Mesih'e, selam olsun Hz. Meryeme ve Mihraba adı nı veren  Hz.Zekeriyaya, selam olsun Hz. Davuda ve Hz. Süleymana, Selam olsun ata peygambe rHz.  İbrahime, Hz. Haacere, Hz. Sare'ye Hz. İsmaile, İshaka,Hz. Yakuba,  Hz. Yusufa selam olsun. Selam olsun Hz. Musaya, onun annesine, Ablasına, Hz. Asiyeye, Hz.  Maşiteye va ailesine, Hz. Musaya selam olsun, Hz. harun ve Hz Yuşaya da! Ve Lanet olsun Firavunlara, Hamanlara, Karunlara, Nemrutlara, Ebu Leheblere, Ebu Cehillere, Satanist, Pedefolik Siyonistlere, Onların zihniyet ikizlerine, işbirlikçilerine, onların yolunun yolcularına Lanet olsun. Yaranımız olan Rabbimiz, bizim ellerimizle cezalandır zalimleri, bizim ellerimizle yardım et mazlumlara,  bizi rızanın tecellisinin vesilesi kıl.
Asude bir bahar ülkesinde müjdelerle karşılananlara, ahiret aleminin bebekler ordusuna onların annelerine selam olsun, Allah bu dünya hayatında sırasını bekleyen bizlere yardım etsin, sabır versin, güç versin, rahmet etsin, bizi yolundan ayırmasın, bu şehadet haberlerinin bereketi ile uyuyanlarımız uyansın inşallah. Selam olsun ey şehid sana ve müjdeler olsun ailesine, akrabalarına ve  yol arkadaşlarına.''