Hamas lideri Yahya Sinvar, muhtelif itibar suikastlarıyla hedef alınıyor.

Son günlerde medyada "Sinvar'ın Şii İran tesiriyle seçildiği ve Hamas'ın içinde Şii bir kanadın bulunduğu" iddiaları dolaşımda.

Yahya Sinva İran 2312312

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Ünlü ve Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç da bu iddialara iştirak etmişti.

Taha Kılınç Hamas Iran1

habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz, X hesabından "Sinvar'ı dillerine dolayanlara bu afişi gösterin. Siyonist katiller, başına 400bin $ biçmiş. Netenyahu'nun arama listesindeki ilk 4 isimin liste başı." notunu düşerek işgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde dağıttığı broşürü paylaştı.

Narin Güran cinayeti sonrası Şevki Yılmaz'dan çağrı: İdam edilsinler! Narin Güran cinayeti sonrası Şevki Yılmaz'dan çağrı: İdam edilsinler!

IDF tarafından paylaşılan broşürde "Ey Gazze halkı, Hamas gücünü kaybetti. Bizi durduramazlar. Hamas'ın sonu yaklaşıyor. Geleceğin içi... Bu, yıkımı ve yıkımı getiren insanları tutuklamamızı sağlayacak şey bilgidir. Gazze Şeridi'ne ödül dağıtalacaktır" ifadeleri yer almış ve rejim belirli kişiler hakkındaki bilgilere paha biçmişti.G V W Rn9K W Q A A Rmj U

400 bin dolarla hakkındaki istihabrata en çok paha biçilen isim o günün Gazze Şeridi komutanı Hamas lideri Yahya Sinvar idi. Listenin ikinci sırasındaysa Yahya Sinvar'ın kardeşi Kassam Tugayları komutanı Muhammed Sinvar yer almıştı.

İşgal rejiminin bilgi karşılığında teklif ettiği miktarlar sırayla şöyle idi:

Yahya Sinwar - 400 bin dolar,
Muhammed Sinvar - 300 bin dolar
Rafe Salama - 200 bin dolar
Muhammed Daif - 100 bin dolar