Gözündeki tümörün bir an evvel tedavi edilmesi gereken Gazzeli Muhammed, Gazze Şeridi'ndeki Nasır Hastanesi'nde kısıtlı imkanlarla hastalıkla mücadele ediyor.

15 Ağustos'ta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 11 kanser hastası çocuğun Gazze dışında tedavi olabilmeleri için çıkışlarını uluslararası kurumlar aracılığıyla organize etmiş. Çocuklar ve refakatçilerinin Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kullanarak Gazze Şeridi'nden çıkartılmaları öngörmüştü.

Thumbs B C B79F6979772Bd563D978D071902 A A 35429750

Ancak Gazzeli Muhammed'in annesinin refakatçi olarak Gazze'den çıkması siyonist terörce engellendi. Gazzeli Muhammed de böylece DSÖ'nün öngördüğü tedavi hakkından mahrum kalmış oldu.

TÜRK KAMUoYU VİCDANININ SESİNE KULAK VERDİ 

Gazzeli Muhammed'e dair haberler, Türk kamuoyunda büyük ses uyandırdı.

habervakti.com'un "Muhammed'in tedavisi için Türkiye'ye getirilmesi yönündeki çağrısı" kamuoyunca desteklenirken, birçok duayen isim de bu çağrıya iştirak etti.

İlahiyatçı hatip Şevki Yılmaz, İslam Fıkhı Doktoru İhsan Şenocak ve gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Gazzeli Muhammed için yapılan çağrıya destek verdi.

071902 A A 35429752

Bülent Deniz seslendi: Ey sarıklılar ve kalpaklılar, 'Gazze ölüyor' neredesiniz? Bülent Deniz seslendi: Ey sarıklılar ve kalpaklılar, 'Gazze ölüyor' neredesiniz?

TÜRK KIZILAYI HAREKETE GEÇTİ

Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre; Türk Kızılayı, Gazzeli Muhammed'in tedavisine Türkiye'de devam edilmesi için çalışmalara başladı.

Mısırlı yetkililerle iletişime geçen Türk Kızılayı, bu kanal üzerinden Gazzeli Muhammed'in Türkiye'ye getirilmesi planı üzerinde çalışıyor.

071902 A A 35429754