Bizler için İHL  ÇATISI altında  geçirdiğimiz  yılların  önemi  büyüktür. Biz kısa  pantolonla  girdiğimiz  bu okul  yolculuğundan  sırtımızda  ağır  bir  yükü  omuzlamış  gençler  olarak  hayata  atıldık.
Hayatın içerisine  girdiğimiz  her  an  yükümüzün ne kadar  ağır  olduğunu  daha  iyi  anladık. Kimi  zaman değişik zamanlarda, değişik mekanlarda ikinci  sınıf  vatandaş olarak  algılandık. Dışlandık, hor  görüldük...
Üniversite  kapılarından geri  çevrildik. Yılmadık, önümüze  konan engelleri bir bir  geçerek, hep  ileriye  doğru bir  adım atmanın çaba ve  gayreti  içerisinde  olduk. ÖNÜMÜZE  ÇIKAN ENGELLER BİZİ YILDIRMADI.
Hayata atıldık, çeşitli alanlarda  görev  yaptık. Şimdi  yaşlanmış bedenimize  rağmen, koşarak mezunlar  toplantılarına  katıldık. Gençlerde  gençliğimizi,  heyecanımızı  gördük. Umuztlandık,  sevindik...
Daha  iyisi olsun,  güzeli  olsun  diye  dua ettik... Her yaştan  insanın kaynaşmasına  şahit  olduk...
Eylül  ayı 6- 8  günleri içerisinde  ÖNDER  genel  kurultaylarından 21. sini Kocaelinde  gerçekleştirdi.
ÜLKENİN  DEĞİŞİK İLLERİNDEN İMAM HATİP lİSESİ MEZUNUNLARINDAN  oluşan il ve ilçe  şube  başkanları, ayın beşi akşamından itibaren Kocaeli'nde  misafir  kalacakları  yurtlara  yerleştirildiler.
Gelen misafirleri  karşılayan görevliler. onları  bilgilendirdi.
Cuma  günü sabah  Ormanya  bölgesi  gezisi gerçekleştirildi. Cuma namazından  sonra ise, misafirlere  Şehri  tanıtmak  adına, değişik organizasyonlar  yapıldı. Gemi, turu, Seka  ziyareti  gibi.
Akşam misafir  kalınan yerlerde, tanışma  ve  sohbet  imkanı  sunuldu.
Cumartesi günü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kongre salonunda  toplantıya  geçildi.
Açılış ve selamlama konuşmalarından  sonra, Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hoca  davada olması gereken ruh halinin  önemini  açıklayan doyurucu  bir  konuşma  yaptı.
Toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milletvekilleri ve belediye başkanlarının iştirakiyle gerçekleştirildi.
Öğleden  sonra, Sayın Başkanımız  Recep Tayyip  Erdoğan salona  teşrif ettiler. Sahneye  çıktığı zaman geniş  açıklamalarda bulundular. Kendisinin de bir İmam Hatip Lisesi  mezunu olduğunun  altını  çizen  Sayın Başkanımız  Ülke  gündemine  yönelik  açıklamalarda bulundular.
Hayatta kendisinin en büyük kazanımının bu okullardan mezun olmak  olduğunu belirtti.
Ülkemizin  geldiği  noktada  yapılan  hizmetleri  geniş,  geniş  açıkladı. Dünya  gündemi ile ilgili özellikle  Filistin  konusunda açıklamalarda  bulundu. İsrail  saldırganlığının  altını  çizdi.
Konuşması  bittikten  sonra Salondan alkışlar ve tezahüratlarla  uğurlandı.
Önder  kendi  teşkilatlanmasına  yönelik çalışmalarına  kaldığı  yerden  devam  etti.
Türkiye'nin 81 ilinden imam hatip dernekleri, okul müdürleri, öğretmenler ve gençlerin de katıldığı kurultayın ikinci gününde düzenlenen kapanış oturumunda, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, imam hatip okullarının geçmişten bugüne gelişimi ve eğitim kalitesi üzerine söyleşi yaptı.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin kurultayına 81 ilden 2 bin 500'e yakın teşkilat mensubu ve misafirin katıldığı aktarılan bildirgede, kurultay boyunca eğitim sisteminin özgün modeli olan imam hatip okullarının ve ÖNDER teşkilatlarının sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı, 4 gün boyunca teşkilat mensuplarıyla fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.
Yeni  yılda  22. Kurultayda  buluşmak  üzere, misafirler  geldikleri  şehirlerine  geri  döndüler.
Bizde bu  tatlı  yorgunluğun ardından büyük  heyecanlarla, umutlarla  dolu olarak evimize  döndük...
Emeği geçen  tüm KOCAELİ' li  dostlardan ALLAH  RAZI  OLSUN...   İyi ki  varsınız... Hep  var olunuz...