Programa Milli Görüş Teşkilatları emektar hatiplerinden Şevki Yılmaz, Konya YRP Milletvekili Ali Yüksel, İGMG’nin  (İslam Toplumu Millî Görüş) eski genel başkanlarından Dr. Yusuf Işık, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü ve İGMG (mevcut) Genel Başkanı Kemal Ergün ve Habervakti.com Genel Yayın Yönetmeni Bülent Deniz, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Arslan katıldı.

Şy İgmg 24İgmg Şy Konuşmaİgmg Protokol 224

Programda Türk siyasetinin önemli isimleri, eğitimciler; siyonistlerin Gazze’deki soykırımını merkeze alarak, Türkiye siyasetinin, kamuoyunun tasarrufları ve alınması gereken aksiyonlar konusunda fikirlerini paylaştılar.

Milli Görüş Platformu Başkanı Seyfettin Öztürk'ün açılış konuşmasında " Müslümanların bu gün dünden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu, Milli Görüş Teşkilatlarının ümmet mantığı ile olaylara yaklaşarak tüm insanlığın hayrına olan işlerde hasbi olarak faaliyetlerde bulunduğunu ifade ederek toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ahmet Özden' in moderatörlüğünde birinci ve ikinci günde bay-bayan 130’dan fazla katılımcı ile program devam etti.

Bülent Deniz, "28 Şubat ve Gazze konusunda az bilinen ilginç konuları gündeme getirerek Müslümanların ve Müslüman Devlet adamlarının sorumluluklarını hatırlattı.

Whatsapp Image 2024 09 17 At 09.21.12 

İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, İGMG’nin Avrupa ve Dünyadaki eğitim irşad ve infak konularındaki çalışmalarından bahsederken Ali Arslan Hoca da " İhtilaflı olaylar karşısında Müslümanların tutum ve davranışları nasıl olmalı konusunda açıklamalarda bulundu.

Gurbet dönemlerinde Avrupa Milli Görüş Teşkilatlarının tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Şevki Yılmaz, ise hem yurt içindeki hem yurt dışındaki Milli Görüşçülerin Siyonist mezalimine karşı yapılan eylemlere ve boykota verdiği desteğin tüm İslam alemi için bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Şy İgmg 23423 

Whatsapp Image 2024 09 17 At 09.23.51

Yılmaz, Milli Görüşçülerin sesisin gür çıkması gerektiğini belirterek Gazze direnişine destek noktasında taleplerini hükümetlere eylem, konferans, boykot gibi kanallarla iletmeleri gerektiğini kaydetti.

Narin Güran cinayeti sonrası Şevki Yılmaz'dan çağrı: İdam edilsinler! Narin Güran cinayeti sonrası Şevki Yılmaz'dan çağrı: İdam edilsinler!

Milletvekili Ali Yüksel ise Meclis’te yurt dışında yaşayan Türklerle ve Gazze politikalarıyla ilgili çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yüksel, Gazze’nin Türkiye siyasetinde bir merkez arz ettiğini belirtti.

İGMG’nin  (İslam Toplumu Millî Görüş) eski genel başkanlarından Dr. Yusuf Işık, kurumun kurulduğu ilk günden bugüne aynı vizyon ile çalıştığını belirterek mevcut çalışmalar hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Avrupa'da Yaşamış Türkler Derneği Başkanı Cemal Bolat da toplantıda Avrupa’dan Türkiye’ye dönen vatandaşların yaşadığı sorunlar ve çözümleri nasıl olmalı, hükümetin bu konu da ne gibi çalışmalar yaptığı ve yapmasını bekledikleri diğer yasal değişiklikler neler" konusunda sunum yaparak dernek faaliyetlerini anlattı. Programa katılan pek çok Milli Görüş üyesi Aytürk Derneğine üye olarak destekleme kararı aldı.

Milli Görüş Platformu yeni dönem idare Heyetini de seçerek heyetin onayına sundu. Mevcut yeni yönetim kabul edildi.

İgmg Beyler 234234

İgmg Hanimlar