Erzurum Üniversitesi  mezunları MTTB  camiası  derneği olarak, AKSARAY şehrinde 26-29 Temmuz  günleri 23. Buluşmamızı gerçekleştirdik
Bu şehirde bizi misafir eden tertip komitesi  başkanı Bilal Bilecik Kardeşimize  teşekkür ederiz. Ayrıca Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sayın rektörümüze, Belediye Başkanına, İl müftüsüne, bizlere yardımcı olan KYK  yurtlarının tüm personeline yürekten teşekkürler. Tüm  resmi  kurumların  yöneticilerine şükranlarımızı  sunarız.
Yönetim kurulumuz  ve tertip komitemiz gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya gayret göstermişlerdir.
28 Temmuz  Sabahı Aksaray Üniversitesi  konferans salonunda, 23. Buluşmamız gerçekleştirilmiştir.
Açılış Kuranı Kerim okunması  ile  başladı.
Daha sonra Dernek Başkanı Salih Akverdi bir  açılış konuşması gerçekleştirdi.
Protokol ve  selamlama konuşmaları  yapıldı.
Bu günün anlamı Filistin konulu panel ile  taçlandırılmıştır.
Açılış Kuranı Kerim okunması ve anlamının  açıklanması ile  başlamıştır. Bu okumayı Samsun 19 Mayıs  Üniversitesi Prof.Dr. Hayrettin Öztürk   yapmıştır.
 Daha  sonra  panele  geçilmiştir.
KONU; FİLİSTİN  DÜNÜ  BUGÜNÜ  VE  YARINI
Panel Yöneticisi: Salih Akverdi  Dernek  Başkanı
Panelistler;Prof. Dr. İhsan Süreyya  sırma, Prof. Dr. Muhammet  şen, Prof. Dr. Yasin Aktay, Eğitimci  Yazar, Turan  Kışlakçı, Prof. Dr. Hayrettin Öztürk.
Panelistler  dinleyici  kardeşlerimize  Filistin, Gazze  konusunda  bilgilendirme  yapmışlardır. Gayet verimli  geçen  panel dinleyicilerden tam not  almıştır. Kendi  alanlarında  uzman  olan hocalarımız  dikkatle  dinlenmiştir.
Panel  sonrası Şehir turu gerçekleştirilmiştir. Hem şehrin  tarihi zenginlikleri  tanıtılmıştır. HEM DE ŞEHİR  HAKKINDA  BİLGİ ALINMIŞTIR. Somuncu BABA, ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.
Aynı günün akşamı Aksaray valimiz arkadaşların misafir olarak kaldıkları KYK yurtlarına gelerek, arkadaşlara  hoş geldiniz  diyerek  doyurucu bir  konuşma  yapmıştır.
29 Temmuz  sabahı konferansa salonunda  arkadaşlar arası  tanıtma  ve  konuşma gerçekleştirilmiştir.
Aynı  günün  öğleden sonra  ıhlara vadisi ve  çevresinin  gezisi  yapılmıştır.
ELLİ  YILLIK DEVAM EDEN BU  KARDEŞLİK VE VEFA Buluşmalarının bir  başka toplantısında başka bir ilde  buluşmak üzere ayrılmışlardır.

Özde  bu oluşumun maya tutması için  çaba  gösteren  tüm insanlardan ALLAH razı olsun.
1970 yılların  sonu ve 1980 yılların  başı itibari ile, O günün  şartlarında;
Bu Ülkede uzun soluklu bir İslam düşüncesini anlama yaşama anlatma yaşatma örnek olma, kitlelere mesaj verme, yol gösterme, önder olma gayret ve çabası  olmuştur.  
Bu İslami canlanmanın hareket alanında yer alması için; fikir ve aksiyonları ile destek veren insanlar olmuştur. Ülkede 'Allah' kelimesinin yasak olduğu zamanlarda; İslami anlayışı benimsemiş kadrolara yön verme çabasını kendilerine vazife edinmiş fikir ve düşünce adamları vardır. Bunları Rahmetle analım. Necip Fazıl, Arif Nihat Asya, Said Nursi, Süleyman Hilmi, Abdulhakim Arvasi, Mehmet Zahid Kotku, Sami Ramazanoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Nurettin Topçu, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Mehmet Şevket Eygi ve adını anmadığımız diğerleri... Bu yolda  Tarih ve Edebiyat alanında ana damara destek veren  yardımcı damarlar gibi takviye  eden çalışmalar ortaya koymuşlardır. Kadir Mısıroğlu, Yedi güzel adam, bunlara örnek verilebilir. Allah, hepsinden razı olsun...
İşte bu çalışmaların meyvesini verdiği yıllar, Üniversite gençliğinde; İslami kavramların benimsendiği, öne çıkarıldığı, yaşanmasının istendiği yıllardır. O yıllarda Ülkenin değişik yerlerinden Üniversitelere gelen Anadolu Gençliği; kendisini, inançlarını,  manevi varlığını temsil eden sivil toplum örgütlerini aramaya, onlarla birlikte saf tutmaya başlamışlardır.
Bunlardan Bir tanesi MTTB çatısıdır. O yıllarda yaygın bir şekilde gelişen Komünizm yaygarasına ve inançsızlık çalışmalarına ; DUR deme ihtiyacını hissetmiştir. İstanbul merkezli bu kuruluş; Anadolu'da Üniversitelerin olduğu illerde örgütlenmeye başlamıştır.
Ülke O yıllarda kavram kargaşasının yer aldığı, gençliğin değişik alanlara savrulduğu, dönemleri yaşamaktadır.  Sonradan da anlaşılacağı üzere; Değişik devletlerin istihbarat elemanlarının boy gösterdiği yıllardır. Bu yıllarda, Gençlik, bir arayış içerisindedir. Bir şeylerin yanlış gitmesinden rahatsızdır.
MTTB teşkilatının örgütlendiği,  şehirlerden bir tanesi de Erzurumdur.  
O yıllarda  arkadaşlıkları ve  dostlukları, inanç  birliği etrafında  şekillenen gençler, o yılların hatırına  bu geleneği, dayanışmayı, bir olmayı, yıllar  ötesine  taşımayı hedeflemişlerdir. Her yıl Ülkenin değişik illerinde  toplanarak, hem o  günleri  anmaktadırlar. Hem de  dostluklarını taze etmektedirler.
Bu arada kaybettiğimiz  tüm  dostlara  ALLAHTAN rahmet  diler, mekanları cennet  olsun    diye  dua  ederiz...
Gelecek yıllarda bu  dayanışmanın, bu  dostluğun  devam etmesi  en büyük  arzumuzdur... Gelecek yıllarda  buluşmak  dileğiyle...