İslam Şerîati İslam’ın bütünü veya  onun hukuk düzenidir. İstenen, İlahiyatlarda tezgahlanan ve Diyanet ile temsil edilen sömürülebilir Şeriât’siz İslam’dır. Batıcı Laik çevreler Şerîat sözcüğünü her iki anlamıyla İslam’ı yerme amacıyla  kullanır.
Yakın tarihimizde Şerîat sözü ile terör estirildiği, insanların sindirildiği ve hatta mahkum edildiği doğrudur. Ama o zamanlar meşhur ceza  yasası  163. madde vardı. Bu madde Turgut Özal merhumun öncülüğünde kaldırıldı.
Hukukçu Mahir  Gevheri  kardeşimizin Mirat Haber.com  için yazdığı “ŞERÎATİ SAVUNMAK SUÇ MU?” başlıklı  makalede Şerîat’i övmenin suç olmadığını açık ve seçik olarak dile getirdi.

AŞAĞIDAKİ BÖLÜM ADI GEÇEN MAKALEDEN
{“Halihazırda yürürlükte bulunan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda ve diğer meri kanunlarımızda Şeriat’i savunmanın suç olduğuna dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Sadece bu yeni TCK’nın 309. maddesinde “cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” suç olarak sayılmıştır. Yani bu maddeye göre, mevcut laik düzenin yerine Şeriat düzeninin gelmesini sadece sözlü olarak ve yazılı olarak savunmak suç değil. Ancak Şeriat’in gelmesi için silahlı örgütlenmelere gitmek ve bu silahlarla bir darbe teşebbüsünde bulunmak suç sayılmıştır. Bu madde sadece Şeriat için değil, Komünizm’in, Sosyalizm’in, monarşinin, federasyon sisteminin, özetle mevcut anayasal düzenin aksine bir sistemin gelmesi için cebir ve şiddet ile mücadeleyi yasaklayan ve cezalandıran bir maddedir.

Dolayısı ile bugün, Türkiye’nin de taraf olduğu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi temel milletler arası metinlerde teminat altına alındığı gibi, Anayasa ile de teminat altına alınan fikir hürriyeti ve ifade özgürlüğü kavramları sebebiyle Şeriat’i sözlü, yazılı, basılı, video kayıtlı zeminler üzerinde savunmak serbesttir, buna engel hiçbir mevzuat hükmü yoktur.”}