Dün akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa edeceğine dair iddialar gündeme bomba gibi düştü. Erol Mütercimler'in 'son dakika' olarak duyurduğu haberde, Şimşek'in iki hafta önce istifa ettiği ancak ikna edilerek görevde kaldığı öne sürüldü. Bu iddia, gözleri Bakan Şimşek'e çevirdi.

AFAD'da "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni" düzenlendi AFAD'da "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni" düzenlendi

Mütercimler'in ardından Altuğ Özaslan da sosyal medya hesabından Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yönünde bir paylaşım yaptı. Bu gelişmelerin ardından Şimşek’in istifa ettiği yönündeki haberler hızla yayıldı.

DMM'den yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bu sabah yaptığı açıklamada, Şimşek'in istifa ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. DMM, sosyal medyada dolaşan bu tür iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.

Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görevine devam ettiği ve istifa etme kararının söz konusu olmadığı ifade edildi. Böylece, kamuoyunda oluşan spekülasyonlara net bir yanıt verilmiş oldu.