8 yaşındaki Narin Güran'ın aramaların 19'uncu günde cansız bedeni bulunması Türkiye'yi yasa boğdu.

Lübnan'da telsizler patladı! ASELSAN'dan dikkat çeken paylaşım Lübnan'da telsizler patladı! ASELSAN'dan dikkat çeken paylaşım

Bir yandan Narin'i kimin ya da kimlerin öldürdüğüne yönelik soruşturma sürerken bir yandan da hem haber kanallarında hem de sosyal medyada çeşitli yorumlar, çıkarımlar yapılıyor. Son olarak yazar Zülfü Livaneli sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Zülfü Livaneli, Narin hakkında “Narin çok zeki, hayat dolu. Düşünün böyle bir kızcağızın Norveç’te doğduğunu. Kaderi nasıl olacaktı? Nerelere yükselecekti?” ifadelerini kullandı.

Livaneli, Narin'le ilgili “Anasına yaslanmış, yüzünde muzip bir gülümseme, önünde koca bir hayat. Yastığa başını koyduğunda ne hayaller, ne düşler. Belli ki her çocuk gibi kendisini annesinin yanında güvende hissediyor ama aslında yılanlı bir kuyuya düşmüş. İşkence ve ölüm yakında. Belki anası bile oğlunu korumak için ihanet etti ona. Çuval içinde örselenmiş narin bir beden. Doğduğu bölgenin, geleneklerin, şiddetin, kabalığın kurbanı olmuş bir Narin. Utanç içinde başımızı öne eğelim. Yanlış anlaşılmasın: Bölge diyerek Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyayı kastettim. Narin Norveç’te doğsa güzel bir hayatı olabilirdi” ifadelerini kullandı.

'BÜYÜTME GÖZÜNDE ŞU NORVEÇ’İ BE ZÜLFÜ LİVANELİ!'
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Livaneli'ye cevap verdi. Hakan, "Büyütme gözünde şu Norveç’i be Zülfü Livaneli!" diyerek Norveç'te yaşanan cinayet, tecavüz vakalarından bahsetti.

Ahmet Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

"Norveç’ten sana çokça katliam, tecavüz, aile içi cinayet örnekleri verebilirim.

Sadece bir tanesinden söz edeyim istersen:

Lena, 10 yaşında çok zeki bir kızdı. Stine, 8 yaşında hayat dolu bir kızdı. Lena ve Stine, Norveç’in kartpostal güzelliğindeki bir kasabasında yaşıyordu. İkisi de tecavüze uğramış ve vahşice katledilmiş halde bulundu. Katilleri de doğru dürüst yargılanmadı, adaletsizlik çığlıkları atıldı tüm Norveç’te.

Narin, Norveç’te doğsaydı... Kim bilir belki de Lena ve Stine adlı küçük kızların yaşadığını yaşayacaktı."