Meteoroloji'den 3 kente sarı ve turuncu kod uyarısı Meteoroloji'den 3 kente sarı ve turuncu kod uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2 ayrı fırtına uyarısı yaptı. Akdeniz Bölgesi için yapılan fırtına uyarısından ötürü vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Doğu Akdeniz’in batısında ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına hakkında açıklama yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları uyardı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı fırtına uyarılarının ayrıntıları...

AKDENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’in batısında etkisini gösteren fırtına hakkında ve Batı Akdeniz’deki fırtına hakkında şu uyarıları yaptı:

Doğu Akdeniz’in batısında (Anamur-Silifke) rüzgarın, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Batı Akdeniz’de rüzgarın, yarın(Pazartesi) öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.