Mavi Marmara Derneği Başkanlığını yapan Beheşti İsmail Songür, Instagram hesabından Özgürlük Filosu hakkında bir açıklama videosu yayımladı.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine seslenen Songür, kalkış evrakı imzalanmadığı için Özgürlük Filosu'na ait Vicdan Gemisi'nin Filistin farkındalığı için yapacağı Avrupa seferine başlayamadığını belirtti.

Songür, kendilerine herhangi bir sebep sunulmadığını da belirttiği açıklamasında "Buradan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine açık açık şunu söylemek istiyorum: Eğer bu gemi Tel Aviv’e gitmek isteseydi işlemleri 15 dakika sürecekti; bu gemi Gazze farkındalığı için Avrupa'ya çıkmak istedi ve 25 günden beri bu gemiyi bekletiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Songür'ün açıklamaları şu şekilde:  

Vicdan Gemisi’nin önündeyim. Bu gemi neredeyse 25 günden bu yana, Ulaştırma Bakanlığına bağlı Liman Başkanlığının imzasını bekliyor. Sertifikaları, prosedürleri her şeyi tam olmasına rağmen ve bu işlem sadece 15 dakika sürüyor olmasına rağmen 25 günden beri bu geminin çıkış evrakı imzalanıyor. Nedeni de Filistin farkındalığı için çalışıyor olması. Sizlere açık ve net bir şekilde şunu söylemek istiyorum: Teknik olarak prosedürel olarak hiçbir engeli bulunmayan bir gemi. Sebebi hala belli olmayan bir şekilde bekletiliyor. Önümüze hiçbir bir sebep sunulmadı. Hiçbir açıklama yapılmadan kalkış evrakı imzalanmıyor.

''TEL AVİV'E GİTMEK İSTESEYDİ...''

Buradan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine açık açık şunu söylemek istiyorum: Eğer bu gemi Tel Aviv’e gitmek isteseydi işlemleri 15 dakika sürecekti; bu gemi Gazze farkındalığı için Avrupa'ya çıkmak istedi ve 25 günden beri bu gemiyi bekletiyorsunuz. 

Narin Güran cinayeti sonrası Şevki Yılmaz'dan çağrı: İdam edilsinler! Narin Güran cinayeti sonrası Şevki Yılmaz'dan çağrı: İdam edilsinler!


EYLEM AÇIKLAMASI

Bu pazar günü büyük bir eylemimiz olacak orada da halkımızla tüm detayları paylaşacağız, inşallah. Bu gemi hareket etmediği sürece Orta Doğu'da barış hakkında konuşamayız, Gazze'de ateşkes hakkında konuşamayız. Bırakın dünya vicdanı aktivistler İsrail'e gerekli cevabı versinler. Ama siz bu tutum içerisinde olduğunuz sürece Gazze'de her gün daha çok çocuk öldürülecek, daha fazla insan açlıktan ölecek. Bu vebal sizin boynunuzadır. Eğer ki bu tutumundan vazgeçmezseniz hem Allah katında hem dünya vicdanı katında suçlu olan sizsiniz.