Türkiye, devlet kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da Gazze'ye yardım etmeye devam ediyor. Son olarak, kapı kapı gezerek evlatları için giyecek kıyafet arayan Ebu Yahya'ya ulaşıldı.

Şefkat Eli Derneği, Ebu Yahya'ya erzak ve giyecek yardımı yapıldığını "Ebu Yahya kardeşimize ulaştık kendisine ve ailesine nakit ve gıda desteğinde bulunduk Rabbimiz çocuklarının ömrünü bereketli kılsın Gazze’ye katından şanlı bir zafer nasip eylesin.
❤️Desteklerinizle Kuzey Gazze’de yemek üretimini 2 katına çıkardık ve 5 farklı bölgede yemek ikramı yapıyoruz. Elhamdulillah" notunu düştüğü video paylaşımıyla duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Yahya Sinvar'ın sırrı ortaya çıktı! İşgalci İsrail onu niçin bulamıyor? Yahya Sinvar'ın sırrı ortaya çıktı! İşgalci İsrail onu niçin bulamıyor?

Kuzey Gazze'de yaşayan Ebu Yahya, evlatları için giyecek kıyafet bulmak amacıyla kapı kapı dolaşmış.

Çaresizlik içinde komşularına seslenen Ebu Yahya, "Sesimi işitebilen herkes! Hibe edecek çocuk giysisi olan var mı? Onlar, çocuklarıma yaptıkları hayırlar için Allah katında mükafat kazanacaklardır! Yemin ederim ki, benim ve çocuklarımın durumunu Allah'tan başka kimse bilemez!" ifadeleriyle yürekleri dağlamıştı.

Ebu Yahya'nın yardım çağrısı, Gazze'deki sayısız ailenin yaşadığı dramı bir kez daha gözler önünde sermişti.