Lübnan-İsrail sınırındaki gerginlik sürerken, İsrail ordusu bir otomobile saldırı düzenledi.

İsrail ordusuna ait insansız hava aracının (İHA) Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun ülkenin güneyindeki Beyt Lif kasabasında bir aracı hedef alması sonucu bir Lübnanlının yaşamını yitirdiği belirtildi.

Soykırımın ortakları tek tek deşifre oldu: İsrail silahları kimden alıyor? Soykırımın ortakları tek tek deşifre oldu: İsrail silahları kimden alıyor?

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki el-Vizani kasabasına yönelik saldırısında da bir Suriyelinin öldüğü aktarıldı.

GECE DE ÜÇ YERE SALDIRDI
Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde de İsrail'e ait insansız hava araçlarının gece yarısı 3 saldırı düzenlediği, Budayi kasabası çevresindeki ed-Dalil bölgesinde bir çiftlik alanını, Serin et-Tahta ve es-Seferi arasındaki bölge ile en-Nebi Şit beldesindeki meskun bölgeyi hedef aldığı kaydedildi.

Saldırılarda Ali el-Musevi'nin öldüğü, biri ağır 20 kişinin yaralandığı, yaralılar arasında 6'sı 2 ila 10 yaşları arasında 8 çocuğun bulunduğu belirtildi.

Aa 20240821 35452421 35452412 Is

Hizbullah'tan yapılan açıklamalarda ise İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Beyt Lif kabasını hedef almasına karşılık, Hadab Yaron bölgesinin top atışları ve insansız hava araçlarıyla vurduğu duyuruldu.

İsrail ordusunun, Bekaa Vadisini hedef almasına cevaben, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Tsnobar üssünün katyuşa roketleriyle hedef alındığı aktarıldı.

Açıklamada, Zarit Kışlası çevresinde hareket halinde olduğu tespit edilen İsrail askerlerinin topçu atışlarıyla vurulduğu da ifade edildi.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Sayda'daki araca düzenlenen saldırıda Fetih Hareketi’ne bağlı Aksa Şehitleri Tugayı yetkilisi Halil El-Makdah'ın şehit olduğu duyuruldu. Makdah'ın, Fetih Hareketi'nin Lübnan sorumlusu Münir el-Fatih'in kardeşi olduğu belirtildi.

Münir el-Fatih, Makdah'ın şehit olduğunu doğrulayarak, "Zafere ve şehadete giden yol budur. Bu cinayetler, bizi daha da güçlendirir." ifadelerini kullandı. Hizbullah'a yakın El-Meyadin televizyonu ise Makdah'ın Aksa Şehitleri Tugayı'nda "tuğgeneral" rütbesinde bir komutan olduğu bilgisini paylaştı.