Tesadüf mü, aynı maske mi! CIA'nın manidar mesajı, o teğmenlere miydi? Tesadüf mü, aynı maske mi! CIA'nın manidar mesajı, o teğmenlere miydi?

Lays Yakup
Reklam afişilerinde Adıyaman'lı çiftçi Yakup abi olarak tanıtılan kişi aslında Adana, Seyhan "Rotary" klübü'nün başkanı Yakup Doğan Özbay.
7 Ekim'de başlayan katliamlar sonrası boykot listesine alınan Lay's aslında, PepsiCo'nun bir kuruluşu olan Amerikan menşeili bir şirket olduğu ortaya çıktı. Amerikanın alenen İsraile yaptığı maddi ve askeri destekler sonrasında iki şirket de boykot listesinden nasibini aldı. Satışların düşmesi üzerine duygu sömürüsü yapmaya başlayan CocaCola gibi Lay's firması da almadığımız her cips için Türk çiftçiler zarar edecek algısı oluşturmaya çalıştıkları iddia edildi.
Lay's (Birleşik Krallık'ta ve İrlanda'da Walkers, Mısır'da Chipsy, Vietnam'da Poca, İsrail'de Tapuchips, Meksika'da Sabritas adıyla biliniyor).

Rotary Klübü
Rotary Kulüb Logosu
23 Şubat 1905, Unity Building, Şikago, Illinois, ABD de kurulan bir klüp. Klüp, zengin iş adamları ve amerika yararına yaptığı faaliyetler ile ön plana çıkıyor. Birçok ülkede şubeleri bulunan klübün Türkiyenin her il ve ilçesinde şubeleri bulunuyor.
Rotary Yakup
Yakup Doğan Özbay'ın Rotary, Seyahn ilçe başkanlığına seçildiğinde çekilen fotoğraf

Yakup Doğan Özbay Adıyamanda okul bağışlamış

Yakup Ozbay Adıyaman Valilik
Adıyaman Valiliği resmi X hesabından yapılan açıklamada "Besni Beşyol Köyü Balka mevkiinde yapılacak olan ilkokul ve öğretmen lojmanının protokolü, Valilik Makamında Valimiz Sayın Dr.Osman Varol ve hayırsever Yakup Doğan Özbay arasında imzalandı." şeklinde duyrulmuştu.
Yakup Ozbay 1
Adıyaman Valiliği'nde Protokol sonrası hatıra fotoğrafı

Pepsi'den İsrail'e 1 Milyon dolar yardım
Sosyal medyada dolaşan bir video'da Siyonist Yahudi'lerin Pepsi cola'nın İsrail'e yaptığı 1 milyon dolar yardım sonrası kafalarında pepsi cola ile dans ettikleri ve kutlama yaptıkları görüntülendi.


Lay's Gazze şehidinin adını kullandı iddiası
Lay's Türk çiftçisinin ismi olarakta ADIYMAN'dan Filistin'e yola çıkan ve İsrail tarafından şehid edilen "GAZZE şehidimiz ADIYAMAN'LI YAKUP Erdal'ın adını kullanarak Türkiye'li müslümanlara alçakca bir göndermede" bulunduğu da sosyal medya kullanıcılarının yorumları arasında yer aldı
Gazze Şehidimiz
Sosyal medyada paylaşılan, Lay's firmasının adını kullandığı söylenen Gazze şehidimiz