habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz, Şehit Hamas lideri İsmail Heniyye ile yaptığı görüşmeden bir fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı.

Bulent Heniyye Ismail

Kısa bir süre sonra Instagram, Deniz'in söz konusu paylaşımını kaldırdı ve "Görünüşe göre tehlikeli olarak tanımladığımız kişi ve kuruluşların sembollerini paylaştın, gönderdin, bunları övdün veya takip ettin." bildirimiyle gerekçe sundu.

G Us Sn4 B X U A A Rwp HG Us Sn4M W8 A A U J So

''KARARTMA DEVAM EDİYOR''

Heniyye'nin yer aldığı paylaşımı "tehlikeli kişi ve örgütlerle ilgili" diyerek kaldıran Instagram, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı politikaları nedeniyle 2 Ağustos'ta erişime kapatılmış, Meta yetkililerinin Türkiye tarafının şartlarını kabul etmesinin ardında 10 Ağustos'ta tekrar erişime açılmıştı.

Deniz, Meta'nın siyonist güdümlü sansür politikasını sürdürdüğünü "İnsta açıldı ama halen bildiğini okuyor.  @iletisim @fahrettinaltun siz de bilin istedim.
Karartma şu an itibariyle halen devam ediyor. Heniyye paylaşımları sansürlenmeye devam ediyor." ifadeleriyle duyurdu ve yetkili mercilere seslendi.



META BAKAN ERSOY'UN PAYLAŞIMINI KALDIRMADI FAKAT...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehadetiyle ilgili paylaşımı Meta tarafından kaldırılmadı fakat paylaşıma Meta tarafından "Instagram'ın topluluk kurallarına aykırı olmasına rağmen kamuoyu farkındalığı için dolaşımda tutulduğu" yönünde bir uyarı notu iliştirildi.
01Instagram 1 Kzer