Filistin davası uzun zamandır yetimlerin ve öksüzlerin omuzlarında vücut buluyor ve devam ediyor. Bugün Hamas yetkililerinin birçoğu mülteci kamplarında doğmuş ve Filistin davası için çocukluğundan gençliğine ve bugüne kadar İsrail zulmü altında yaşamış öksüz ve yetimlerdir. 

Kimisi evladını, kimisi annesini, kimisi de babasını kaybetmiştir. Kimisi de İsmail Heniyye gibi hem evlatlarını hem torunlarını hem de sülalesinden onlarca şehit vermiştir. 

Filistin'in gerçek sahipleri Hamas mücahitleri ve destek veren halkıdır. Bunlardan başka Filistin'i temsil eden kimse yoktur.

Bir taraftan Hamas mücahitleri canlarıyla, mallarıyla, başlarıyla mücadele ederken diğer taraftan Filistin'in devlet başkanlığı görevini yürüten İsrail ve Amerika kuklası, Filistin davasının zerresine dahi sahip çıkmayan Mahmut Abbas... 

Mahmut Abbas, 2016 yılında Şimon Peres'in cenazesine katılıp, Filistin davasının baş kahramanlarından İsmail Heniyye'nin cenaze namazına katılmayan, Hamas yöneticilerinin ambulanslarla çöle kaçtığını söyleyip İsrail'in ambulansları vurmasına sebep olan, Filistin davasıyla alakası olmadığı gibi Amerika ve İsrail'in uşağı olan satılık bir piyondur. Mahmut Abbas'ın TBMM'de konuşturulması, hem Filistin davasına hem Türkiye Cumhuriyeti'ne hakarettir. Yahya Sinvar veya Halid Meşal TBMM'de konuşturularak Filistin davasına destek verilmeli. Mahmut Abbas ise ancak Amerika ve İsrail meclislerinde konuşmayı hak ediyor. 

Türkiye Cumhuriyeti devleti'ni kurtaran kadroyla sonradan ele geçiren kadro zihniyeti arasında dağlar kadar fark var. Bizim milletimiz her nedense işi ehline vermemeyi prensip edinmiş gibi... Tabiri caizse emek verip pişiren başka, yiyen başkası oluyor. Oysa durum tam tersi olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin duruşu, İslam alemine örnek olmalıdır. Lakin nedense bu duruşu bir nevi Amerika'da terörist Netayahu'nun mecliste alkışlanmasına karşılık olarak Hamas yerine Mahmut Abbas'ın konuşturmada da gösteremiyoruz. 

Mahmut Abbas'ın TBMM'de konuşturulması ancak Amerika ve İsrail'e bir destek olur. TBMM'de Amerika ve İsrail uşağının konuşturulması Filistin davasına değil siyonizme katkı olur. 

Normal şartlar altında hakkaniyetli bir seçime girip seçimi kazanan bir lider değil ki meşru olsun. Yaklaşık 20 yıldır Filistin davasına sahip çıkamamış, nice Filistinli mazlumu katleden İsrail ve Amerika ile Cihad etmek yerine dost olmayı tercih eden korkak, celladına aşık olmuş bir zavallıdır. 

Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Mahmut Abbas gibi Amerika ve İsrail uşağının Gazi meclisimizde konuşturulmasına razı değilim. Hamas'ın en küçük rütbeli üyesinin TBMM'de konuşturulması, gasp ederek cumhurbaşkanı olan Mahmut Abbas'tan çok daha büyük Şeref kabul ederim. Devletime hakaret olarak gördüğüm bu konuşmanın kesinlikle yapılmaması taraftarıyım. Nitekim bu tarih sayfalarında yer alacak bir utanç vakası olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti Mahmut Abbas gibi bir piyonu muhatap alacak bir devlet değildir. Bu ümmet Mahmut Abbas'a karşıdır, Hamas'ın yanındadır. Yöneticilerden isteğimiz de ümmete kulak vermeleri ve vicdanları yaralamamalarıdır. Filistin'in tek meşru temsilcisi hamastır. Tek muhatap alınması gereken de Hamas'tır.