CHP Lideri Özgür Özel'den açıklama: Dilruba adına özür diledi! CHP Lideri Özgür Özel'den açıklama: Dilruba adına özür diledi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel, erken seçim çağrısı yapıp, tarih verdi. Özel, ‘2025 kasım ayında seçim yapmaya varsanız, CHP buradadır’ dedi.

Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Partimizin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerine daha yakınız. Parti 31 Mart'ta birinci parti oldu. Herkes iktidar değişsin istiyor. 12 bin 500 liraya geçinmek zorunda olan emeklinin, bir asgari ücretlinin, çiftçilerin, esnafların, atanmayan öğretmenlerin, işsizlerinin ve umutsuz gençlerinin erken seçim istemeleri kadar doğal bir şey yok.

AKP kendisine oy verenleri pişman etti, verdiği hiçbir sözü tutmadı. Artık iktidar bizim hakkımız. İktidarı 4 yıl bekleyecek sabrımız kalmadı. Biz erken seçim yapmaya, bu milletin karşısına çıkmaya ve 22 yıldır iktidarda olan bu yönetime son vermeye hazırız.

Eğer cesaretiniz varsa gelecek sene kasım ayında erken seçim yapmaya varsanız CHP buradadır. Adaylığına güveni olan karşımıza çıkar."