Yazar Nihat Genç, Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay’ın gündeme getirdiği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasıyla ilgili şaibe hakkında açıklama yaptı.

Nihat Genç, İmamoğlu’nun diplomasını gündeme getiren Erdem Atay’ı “AKP’ye yalakalık yapmakla” suçlayan ve “Bence o adamı sustursunlar bir an önce” diyen Fatih Altaylı’ya yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, Serkan Öz ile birlikte sunduğu ‘Ne Varsa Dilimizin Ucunda’ isimli programda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti.

Atay, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının şaibeli olduğunu belirtip “Kıbrıs’ta Girne Amerikan’da okuduğu dönemde başka bir bölümden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı. Hem yatay hem dikey geçiş yapmış” demişti.

İBB’DEN AÇIKLAMA GELDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) konuya ilişkin açıklama geldi.

İBB Teyit’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduğu belirtildi ve diploması paylaşıldı.

İBB’nin açıklamasında, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne geçişiyle ilgili bilgi verilmemesi dikkat çekti.

Açıklamada “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen uydurmadır. Sayın İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Aşağıda fotokopisini paylaştığımız mezuniyet belgesi İBB ve üniversite arşivinde yer almaktadır” denildi. 

2024 09 12 17 03 04

ERDEM ATAY: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE GEÇİŞ BELGELERİNİ RİCA EDİYORUM
İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili şaibeyi gündeme getiren Atay, İBB’nin açıklamasına yanıt verdi.

Atay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Sayın İBB Teyit,

Diploma için teşekkür ederim.

Şimdi sizden Girne Amerikan Üniversitesi’nden 1990 yılında İstanbul Üniversitesi’ne geçiş belgelerini rica ediyorum.

Şahinler suç örgütü üyesini vücudundaki dövme ele verdi Şahinler suç örgütü üyesini vücudundaki dövme ele verdi

Mümkün müdür?

Teşekkürler.”

Veryansın TV