Hizbullah'ın son zamanlarda sıklaştırdığı  İsrail'in kuzeyine İran yapımı füzelerle düzenlediği saldırılarda yangınlar çıkıyor. İsrail onlarca ekiple müdahale ettiği yangın ilk başlarda durdurulsa da fırlatılan yeni roketler nedeniyle tekrarlanıyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre sınır bölgesinde yangınlar sürüyor, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşması nedeni ile bazı evler tahliye edildi.

İSRAİL'DEN MANCINIKLI SALDIRI

İsrail Hizbullah'ın yangın çıkartarak verdiği zarara karşılık olarak orta çağda kullanılan mancınıklarla ateş topları fırlatarak Lübnan'da yangın çıkarmaya çalışıyor.

"FOSFOR BOMBANIZ MI BİTTİ?"

Sosyal medyaya düşen görüntülere Gazze'de yasaklı olmasına rağmen Fosfor'la katliam yapan İsrail için "Fofor bombanız mı bitti" yorumları geldi.

FBI, Trump'a yönelik "suikast girişimi gibi görünen olayı" soruşturuyor FBI, Trump'a yönelik "suikast girişimi gibi görünen olayı" soruşturuyor

İnsanlık dışı bir silah olarak kabul edilen fosfor bombası 1980 Konvansiyonel Silahlar Sözleşmesi'nin (BKSS) Ek-I protokolü uyarınca sivil halk üzerinde kullanılması yasaklandı.

Fosfor bombası, genellikle sis oluşturmak veya düşman hedeflerini işaretlemek için kullanılır. Ancak, aynı zamanda yangın başlatmak için de kullanılabilir. Fosfor bombası, özellikle ormanlık alanlarda veya yerleşim yerlerinde kullanıldığı takdirde, geniş çaplı yıkıma ve can kaybına neden olabilir.