Boris Fırtınası, bu hafta sonu Avrupa'da 'destansı boyutlarda bir felakete' yol açtı. Şiddetli yağmurların neden olduğu sellerde, kurtarma görevindeki bir itfaiyeci de dahil olmak üzere yedi kişi trajik bir şekilde hayatını kaybetti.

Yavaş hareket eden bir alçak basınç sistemi olan Fırtına Boris, Cuma günü hafta sonu boyunca devam eden yoğun yağmura neden oldu. Polonya , Romanya , Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya'ya sadece 24 saatte bir aylık yağmur getirdi ve yoğun rüzgarlar eşlik etti.  

G Xi Qz97 X Y A A0U A F

Avusturya'da afet bölgesi ilan edilen bir eyalette sel kurtarma görevi sırasında bir itfaiyeci hayatını kaybetti, bugün duyuruldu. Dün, en çok etkilenen bölge olan ve 5.000 evin hasar gördüğü Güneydoğu Romanya'da dört kişi hayatını kaybetti.
Galati'ye bağlı Slobozia Conachi köyünün belediye başkanı Emil Dragomir, "Bu, destansı boyutlarda bir felaket" dedi.

G Xi R Cw C W Y A At M8 M

Romanya'nın Galati bölgesindeki Pechea köyünde yaşayan 60 yaşındaki Sofia Basalic, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Su eve girdi, duvarları, her şeyi yıktı" dedi.

Ukrayna, Rusya'nın Toropets şehrinde büyük bir mühimmat deposuna saldırı düzenledi Ukrayna, Rusya'nın Toropets şehrinde büyük bir mühimmat deposuna saldırı düzenledi

G Xinpwu Wc A Ax Ot0

'Tavukları, tavşanları, her şeyi aldı. Fırını, çamaşır makinesini, buzdolabını aldı. Hiçbir şeyim kalmadı,' dedi.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, iklim değişikliğinin 'dramatik sonuçlardan' sorumlu olduğunu söyledi.

G Xi Q1K I W M A Aan Ng

'Aşırı hava olaylarını öngörme kapasitemizi güçlendirmeye devam etmeliyiz' dedi.

'Ülkenin büyük bir bölümünü etkileyen şiddetli sel felaketi can kayıplarına ve büyük hasarlara yol açtı.

G Xief97 Xc A Alw U9
Romanya'da meydana gelen sellerde 4 kişi öldü

Romanya'nın doğusunda etkili olan şiddetli yağış ve fırtına sonucu meydana gelen sellerde 4 kişi yaşamını yitirdi.

Romanya Acil Durum Dairesince yapılan açıklamada, ülkenin Galati ve Vaslui beldelerinde etkili olan sel nedeniyle 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, yüzlerce kişinin ise tahliye edildiği belirtildi.

G Xim U Xs A Aow N Q

Galati'de yaklaşık 5 bin evin sel sonucu hasar aldığına işaret edilen açıklamada, ülke genelinde 19 beldenin yağış ve fırtınadan etkilendiği, çok sayıda ağacın devrildiği ve trafikte aksamaların yaşandığı aktarıldı.

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına helikopterlerin de dahil olduğu belirtildi.

G Xg V Ei9 Xo A E R1Bw

Romanya Çevre Bakanı Mircea Fechet, Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, metrekareye 160 litre yağmur düşerek ülkede nadir görülen bir afet yaşandığını söyleyerek, "Şu an tek yaptığımız şey daha fazla insan kurtarabilmek." dedi.

G Xh R V Sb Q A E0O Pr

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis de hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, "Avrupa'da giderek artan iklim değişikliğinin insanlar üzerindeki dramatik sonuçlarıyla yeniden karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

G Xe G Q K Lbg A Ab Ac6

Orta Avrupa'da sağanak yağışlar devam ederken seller iki can daha aldı

Boris fırtınası doğu ve orta Avrupa'yı kasıp kavururken yüzlerce kişi tahliye edildi

'Avrupa kıtasında giderek daha fazla hissedilen ve insanlar üzerinde dramatik sonuçlar doğuran iklim değişikliğinin etkileriyle yeniden karşı karşıyayız.'

G Xe G Q Lgac A Aage1

Ülkenin 19 bölgesinde yüzlerce kişinin kurtarıldığı bildirilirken, Tuna Nehri kıyısındaki bir köyde sular altında kalan evlerin yer aldığı video yayımlandı.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, bugün sabah Klodzko bölgesinde 1.600 kişinin tahliye edildiği ve 17.000 kişinin elektriksiz kaldığı bir bölgede bir kişinin boğulduğunu doğruladı.

G Xd5Jw N X A A As A8 E

Çek Cumhuriyeti'nde nehirler taştı, binlerce kişi tahliye edildi
Çek Cumhuriyeti'ndeki sürekli yağmurun ardından birçok nehir taştı.

G Xe G Q B1A Q A Ax B3 V

Ülkenin kuzeydoğusunda tahliyeler oldu.

Birçok kasabadaki evler ve sokaklar sular altında kaldı.

66E67Fb9Afd92-1

Şiddetli fırtınalar nedeniyle Avusturya ve Polonya'da da koruyucu önlemler alındı.

G Xe G Q B3B E A A U1Q I
Şiddetli yağışların diğer Avrupa ülkeleri Çekya, Polonya, Avusturya, Almanya, Slovakya ve Macaristan'da da etkili olduğu bilgisi paylaşıldı.