Mavi Marmara şehidimiz Cengiz Songür'ün oğlu İsmail Songür, Ulaştırma Bakanlığına seslenmiş. Songür, Gazze farkındalığını artırmak ve siyonist mezalimine dikkat çekmek üzere Avrupa'ya gidecek Özgürlük Filosu gemisinin 25 gündür bir sebep sunulmaksızın limanda bekletildiğini duyurmuştu.

Songür'ün limanına giriş izinleri bu çağrısının ardından iptal edilmişti.

Songür, "Buradan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine açık açık şunu söylemek istiyorum: Eğer bu gemi Tel Aviv’e gitmek isteseydi işlemleri 15 dakika sürecekti; bu gemi Gazze farkındalığı için Avrupa'ya çıkmak istedi ve 25 günden beri bu gemiyi bekletiyorsunuz." diyerek tepki göstermiş ve tüm engellemelere rağmen Vicdan Gemisi Filistin farkındalığı için seferine başlayana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini bilidirmişti.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Vicdan gemisine yönelik engelemelere karşı "Özgürlük Nöbeti" adlı bir eylem başlattı.

Filistin direnişine destek olmak isteyen gönüllüler, Haydarpaşa Limanı'nda bir araya gelerek Vicdan Gemisi'nin engellenmesiyle,küresel çapta pekiştirilmeye çalışılan Filistin farkındalığına ket vurulduğunu vurgulayan bir protestoya imza attı.

Özgürlük Nöbeti 2Özgürlük Nöbeti 3Özgürlük Nöbeti 4

"Başlatmış olduğumuz Özgürlük Nöbeti ile ilgili kamuoyuna duyurumuzdur." açıklamasıyla yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

İsrail saldırısı altındaki Gazze'de Filistinli gruplar arasında 'üçlü toplantı' yapıldı İsrail saldırısı altındaki Gazze'de Filistinli gruplar arasında 'üçlü toplantı' yapıldı

"Ekim’de başlayan ve soykırım boyutuna ulaşan işgalci İsrail saldırılarında, Gazze’de 50bini aşkın sivil katledildi. Tüm bunlar, dünyanın gözleri önünde yaşanırken, vicdanlı halklar insanlık onuru için bu soykırıma tepki gösterdiler. Tepkiler, küresel boyuta taşındı. Vicdanı olan her insan bu soykırımın karşısında durmak adına meydanlarda eylemler organize etti. İşgal devletinin zalimliğini tüm dünyaya duyurdular. Fakat vicdanlı halkların meydanları doldurması karşılığında, soykırımı durdurma gücüne sahip olan otoriteler ne yaptılar?

Yayınlanan kınama metinleri, basına verilen demeçler, İsrail ile olan ilişkilerin rafa kaldırılması, ticaretin durdurulması, Filistin lehine politikalar.. Bunların her biri önemli adımlar olsa da, soykırım hala sona ermiş değil. Bir terör örgütü gibi insanları katleden, topraklarını işgal eden İsrail, yaptığı saldırılardan bir an olsun geri adım atmamıştır.

Fakat bunun yanında, daha önce İşgalci İsrail’e tepki ve Filistin halkına insani yardım oluşturmak amacıyla Gazze’ye filolar düzenleyen Özgürlük Filosu Koalisyonu, güç sahiplerinin hareketsiz kalmasına karşılık, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak, İsrail’e dur demek amacıyla Dünya’nın bir çok noktasında insani yardım filoları organize etti.

Türkiye’den çıkarak Avrupa limanlarına uğraması ve bu limanlarda gerçekleştireceği Filistin özelinde farkındalık eylemleri yapacak olan Vicdan Gemisi, denize açılması için gerekli tüm prosedürleri yerine getirmiş olmasına rağmen, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı tarafından limandan çıkış izni verilmiyor. Buna karşılık, yetkililer bu çıkış izninin neden verilmediğine dair hiç bir açıklama yapmıyor. Biliyoruz ki, bu evrakın verilmemesinin ardından bir takım politik sebep ve kaygılar yatıyor.

Peki, bu soykırımın karşısında ne yapacağız ?

İnancı, rengi, ırkı, uyruğu her ne olursa olsun tüm vicdan sahibi insanları, tarihte eşi görülmemiş aymazlıkla yapılan bu soykırıma karşı eyleme geçmeye, şımarık işgalci İsrail’e ‘artık dur, devrin kapandı’ demeye davet ediyoruz.

Özgürlük Filosu Koalisyonu, başlatmış olduğu bu filo hareketi ile Filistin’de ateşkesin sağlanmasına, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine ve soykırımını durdurabileceğine inanmaktadır.

Filistin halkı bizi beklemektedir. Filistin halkı, son umudu olan dünya halklarından kendilerine karşı uygulanan acımasız soykırıma karşı eyleme geçmelerini beklemektedir..

Filistin’in yanında olan avrupa ülkeleri ve 57 üyeye sahip İslam İşbirliği Teşkilatı soykırımı engelleme konusunda ABD’nin şımarık çocuğu İsrail’i durduramamıştır.

Artık vicdanlı halkların harekete geçme zamanı gelmiştir.

Dünya’nın gözleri önünde kocaman bir soykırım kampına dönüştürülen Gazze bir yanda dururken, Özgürlük Filosunun hiçbir sebep olmadan ve açıklama yapılmadan engellenmesini kabul etmiyoruz. Karşımıza çıkarılacak her türlü politik engel bizim için aşılması ve yıkılması gereken bir duvardır. Bu engel duvarlarını oluşturanlar Dünya vicdanı karşısında hesap veremezler.

Özgürlük Filosu Koalisyonunun bir parçası olan Vicdan Gemisinin zincire vurulduğu Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz.

Vicdan Gemisi hareket edene kadar eylemimiz devam edecektir.

Yaşasın Özgür Filistin Davamız

Konum: İstanbul Haydarpaşa Limanı – C Kapısı

Tarih ve Saat: 4 Eylül Çarşamba – 18:00

Not: Eylemin birkaç gün sürmesi planlanmaktadır."

İsmail Songür Bakanlık 424235234

Songür Liman Girişi