GKRY-ABD ittifakının yeni belgesi: İkili Savunma İş Birliğine Dayalı Yol Haritası GKRY-ABD ittifakının yeni belgesi: İkili Savunma İş Birliğine Dayalı Yol Haritası

FBI, West Palm Beach'te gerçekleşen olayla ilgili yaptığı açıklamada, Trump'a yönelik yapılan bu girişimi soruşturduklarını belirtti.

Silah sesleri duyuldu
Trump'ın bulunduğu yerin civarından silah sesleri geldiği bildirildi. Seçim kampanyası iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civarda silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." dedi.

Beyaz Saray ise, Başkan Joe Biden ile Yardımcısı Kamala Harris'in Trump'ın golf sahasındaki güvenlik olayı hakkında bilgilendirildiğini ve Trump'ın güvenli olduğunun kendilerini rahatlattığını açıkladı.

Bir şüpheli yakalandı
Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, yerel kolluk güçlerinin olay sonrası çalıların arasında AK-47 silahı bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını açıkladı. AP'ye konuşan kaynaklar, Trump'ın koruma ekibinden bir Gizli Servis ajanının şüpheliye ateş açtığını bildirdi.

Trump'tan açıklama
Trump, destekçilerine gönderdiği e-postada, "asla pes etmeyeceğini" belirterek, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ama söylentiler kontrolden çıkmadan şunu söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." ifadelerini kullandı. Eski başkan, daha önce 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki miting sırasında uğradığı bir suikast girişiminden kulağında aldığı yarayla kurtulmuştu.