Mavi Marmara Özgürlük Ve Dayanışma Derneği tam 48 saat önce Haydarpaşa Limanı önünde kendilerini zincirlere kelepçeleyerek Vicdan adlı yardım gemisinin Liman çıkış kağıdını alabilmek için "Özgürlük Nöbeti"ni sürdürmeye devam ediyorlar.

Resmi Twitter Hesabı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 
Çarşamba gününden bu yana, Filistin sevdalısı binlerce vatandaşımızla birlikte, haklı davamızı ve mücadelemizi sürdürmek adına Haydarpaşa Liman İşletmesi’nin önündeyiz. 

Bilal Erdoğan: EYT büyük bir felaketti Bilal Erdoğan: EYT büyük bir felaketti

"Bütün denetimleri ve hukuki süreçleri eksiksiz ve tam olmasına rağmen 45 gündür hukuksuzca Haydarpaşa Limanı’nda tutulan ve normal şartlarda 15 dakika kadar süren liman çıkış evraklarımız hakkında bir bilgi, gerçekleştirdiğimiz her türlü iletişime ve başvuruya rağmen tarafımıza bir türlü iletilmedi" dendi.

Vicdan gemisinin amacı ne ?
Vicdan Gemisi sivil aktivistleri ile Akdeniz’e açılmayı ve yaklaşık 11 aydır hiçbir adım atılmayan ve çözüme ulaşılamayan Gazze’de, ateşkesi sağlamak ve insani yardım koridorunun açık kalmasını hedefler.

Bundan sonra ne olacak?
Kararımız ve tavrımız net !
Özgürlük Filosu Koalisyonunun bir parçası olan Vicdan Gemisinin, liman çıkış belgesi (LÇB) imzalanana kadar Özgürlük Nöbeti’ne devam edeceğiz.

Beklentiler neler?
11 aydır süren tarihin en büyük soykırımına karşı sessiz kalmamayı ve bu katliamı durdurabilecek en önemli gücün bütün Dünya halklarının Filistin sınırına gitmesi gerektiğini asla unutmayın.
Özgürlük Filosu, Dünya’nın 42 ülkesinden yüzbinlerce gönüllüsü ile soykırıma dur demek için her zaman hareket etmenin yollarını aradı. Bürokrasi, siyaset ve ticaret üçgenine sıkışan politik engellemelere boyun eğmeden, önüne inşa edilen her engelin yıkılması gereken bir duvar olduğu kararlığıyla başlattığı Özgürlük Nöbeti’ne sonuna kadar devam edecek.
Sizlerde destek olun, Biz buradayız. 

Ayrıca, Özgürlük Filosunun bir parçası olan Vicdan Gemisine liman çıkış evrakı verilmesi için Haydarpaşa Limanında düzenlenen Özgürlük Nöbetinde yapılan basın açıklamasında konuşan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür: 
"Bizler provokatör değiliz, bizler yüreği yanan insanlarız,  bu vatanın has evlatlarıyız ve orada yaşanan soykırıma artık gözlerimizi kapatamıyoruz." ifadelerini kullandı.