Mavi Marmara Derneği Başkanlığını yapan Beheşti İsmail Songür, Instagram hesabından Özgürlük Filosu hakkında bir açıklama videosu yayımlamış. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine seslenerek, kalkış evrakı imzalanmaması nedeniyle Özgürlük Filosu'na ait Vicdan Gemisi'nin Filistin farkındalığı için yapacağı Avrupa seferine başlayamadığını belirtmişti.

Songür, kendilerine herhangi bir sebep sunulmadığını da belirttiği açıklamasında "Buradan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine açık açık şunu söylemek istiyorum: Eğer bu gemi Tel Aviv’e gitmek isteseydi işlemleri 15 dakika sürecekti; bu gemi Gazze farkındalığı için Avrupa'ya çıkmak istedi ve 25 günden beri bu gemiyi bekletiyorsunuz." ifadelerini kullanmıştı.

Songür, bugün yayımladığı videosunda limana girişinin yasaklandığını ve Haliç Limanı'nda zincirli Vicdan Gemisi'ne erişiminin engellendiğini açıkladı.

Songür, şu ifadeleri kullandı:

"200 METRE ARKAMDA AMA GEMİYE ULAŞAMIYORUM"

"Arkadaşlar, biliyorsunuz dün bir video çekmiştim. Vicdan Gemisi'nin Ulaştırma Bakanlığıyla yaşadığı bir problemi anlatmıştım. Limana giriş iznim olmasına rağmen, Özgürlük Filosu Koalisyonu adına geminin temsilcisi olmama rağmen maalesef gemiye alınmıyorum. Limana giriş iznim iptal edilmiş ve liman girişlerim yasaklanmış. Gemi hemen 200 metre arkamda olmasına rağmen gemiye ulaşamıyorum. 

"SİYASETİNİZİ, TİCARETİNİZİ ÖNCELEYİP SEBEPLER SUNAMAZSINIZ"

Bundan sonrası için çok net söyleyeyim: Özgürlük Filosu’nu ne kadar engellemek isterseniz isteyin Gazze'deki bu soykırıma gözünüzü kapatamazsınız. Dünya vicdanını ayağa kalkmışken, insanlar bir şey yapmış yapmak istiyorken; politikalarımızı, siyasetinizi, ticaretinizi önceleyip de sebepler sunamazsınız. Biz bekleyeceğiz gerekirse daha çok bekleyeceğiz ama Özgürlük Filosu dünyanın birçok noktasından yola çıkacak inşallah. Hem Gazze'deki ablukayı kıracak hem de orada ateşkesin olmasına fayda sağlayacak. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz. Allah'a emanet olun."

İsrail saldırısı altındaki Gazze'de Filistinli gruplar arasında 'üçlü toplantı' yapıldı İsrail saldırısı altındaki Gazze'de Filistinli gruplar arasında 'üçlü toplantı' yapıldı