Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı erken seçim çağrısına cevap veren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, bu çağrıları 'spekülatif' bulduğunu söyledi.

Müsavat Dervişoğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

Erken seçim telefuz ederseniz, hemen seçim talebinde bulunacaksınız.

Türkiye bir seçimden yeni çıktı, 22 yıldır iş başında iş başında olan iktidar, sanki bu seçimde işe başlamış gibi söylemlerin arkasına sığınıyor.

"SAYIN ÖZEL İFADELERİMDEN ALINMASIN"

Bu ülkeyi yönetemiyorsa iktidar, artık yeni bir iktidara ihtiyaç vardır sonucu çıkar bu tabloda. Bu vadeye yayılan bir şey olamaz. Bugün erken seçim talep edeyim, Sayın Özel ifadelerimden sakın alınmasın. Tayyip Erdoğan'ın takvimini belirleyeceği seçimi erken seçim olarak göremem.

"ERDOĞAN ADAY OLUR DİYE ENDİŞEM YOK"

Seçim adına Cumhurbaşkanı tekrar aday olacak diye endişe taşımıyorum.

Eğer seçimse en yakın takvimdeki seçime hazırız.

"EN BAŞINDAN BERİ ERKEN SEÇİMİ SPEKÜLATİF BULUYORUM"

Bunu sadece ben birinci partiyim ya da bir diğeri ben iktidarım diye takvimi tanzim etmeye yönelik yol haritası şayet ederlerse spekülatif buluruz

En başında beri deferken seçim çağrılarını spekülatif buluyorum. bu seçime davet değil, düelloya davet.

Kimle alacaksınız seçim kararını? Bugünkü iktidarlar.

Gündem: İmamoğlu'nun diploması| Nihat Genç'ten Altaylı'ya sert çıkış! Gündem: İmamoğlu'nun diploması| Nihat Genç'ten Altaylı'ya sert çıkış!

Kim aday olursa olsun Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı 2 defa seçiliyor, Tayyip bey üçüncü defa seçildi. Önümüzdeki dönem 4 oluyor.