Ketenciler Tazelenme Merkezi, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılıklarla mücadelede danışanlarına yardım ederken; sosyal riski yüksek bireylerin sosyal uyum programı ile yeniden topluma kazandırılmasına yönelik önleyici hizmetler de sunuyor.

Merkez de herhangi bir ilaç kullanılmaksızın verilen rehabilitasyon hizmetinde ise yüksek başarı oranı dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Tazelenme Merkezini "Merkezimiz, alkol ve madde bağımlılığı olan bireylerin sosyal risklerini azaltmaya yönelik faaliyetler yürütmektedir. 2023 Ocak ayında yatılı danışan kabulüne başladığımız merkezde, Bireysel ve Grup Psikoterapileri, Psiko- Eğitim oturumları, 12 Basamaklı İyileşme Programı, Manevi Değerler Eğitimi, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler ile Aile Eğitimleri gibi hizmetler sunuyoruz" ifadeleriyle anlatmıştı.

Tahir Büyükakın

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın

Koceli Valisi Seddar Yavuz da merkezi ziyareti sırasında Valiliğin bu projeye olan desteğini açıkça ifade etmiş ve "insanların bağımlı hale gelmemesi için ihtiyaç durumlarına göre onlara sosyal, kültürel, ekonomik destekler sağlanması gerektiğine" vurgu yapmıştı.

seddar yavuz

Türkiye'nin eski başbakanı anjiyo oldu Türkiye'nin eski başbakanı anjiyo oldu
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz

ŞEVKİ YILMAZ DA MERKEZİ ZİYARET ETTİ

İlahiytaçı-hatip Şevki Yılmaz, Ketenciler Tazelenme Merkezi'ni ziyaret etti.

Uyuşturucu ve alkol bağımlısı gençlerin hayata döndürüldüğü bu tesisin önemine vurgu yapan Yılmaz, merkezin rehabilitasyon programında herhangi bir ilaç tedavisi bulunmadığına dikkat çekti.

Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a ve Bağımsız Yaşam Derneğine tebriklerini iletti ve merkezi "hasbi insanların yaptğı hayati bir hizmet" olarak niteledi.