Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beytepe'deki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde gerçekleştirilen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Narin'in mezarı başında dehşet uyandıran ağıt: 'Havin'ime de böyle kıydılar' Narin'in mezarı başında dehşet uyandıran ağıt: 'Havin'ime de böyle kıydılar'

"4 BİN 117 EVLADIMIZI YENİ GÖREV YERLERİNE UĞURLUYORUZ"
"Jandarma Genel Komutanlığımız ile Sahil Güvenlik Komutanlığımızın bu gurur gününde sizinle olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Vatanımızın dört bir yanında ve denizlerimizde görev yapan kahraman arkadaşlarımıza, vatanımızın bekası için tüm güvenlik güçlerimize buradan sevgilerimizi gönderiyorum. Öğrencilerimizin ve ailelerimizin sevinçlerine eşlik etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Eğitim hayatınız boyunca gerek mesleki olarak gerekse diğer hususlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Bugün 774 erkek, 82 kadın, 12 misafir olmak üzere toplam 868 subay ile 3334 assubay öğrencimizi akademimizden mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. 4 bin 117 evladımızı yeni görev yerlerine uğurluyoruz. Her biriniz bugün burada olduğu gibi ailenizin ve milletimizin iftihar kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Millet adına, memleket adına kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Omuzlarınızda sizleri görünce ellerini semaya açan, dua eden, kalbi huzur dolan emaneti var."

"HUKUKUN DIŞINA ÇIKANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"
"Sizler uğruna bin yıldır nice canlar verilen aziz vatanın destanlaşan devlet şuurunun asil temsilcilerisiniz. Her birinizi tebrik ediyorum, tek tek alınlarınızdan öpüyorum. Türkiye bugün dünyada cesur ve vicdanlı duruş sergileyebiliyorsa bunun sebebi 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılardır. Terör örgütüne karşı mücadelede tarihi başarılar elde ettik. Bundan geri gidiş kesinlikle söz konusu olmayacak. Bizim hukuka kanuna riayet eden kimseyle sorunumuz yok. Ama hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız."

"TERÖRÜ TEHDİT KAYNAĞI OLMAKTAN ÇIKARANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"
"Vatandaşımızın huzuruna kastedenlere müsamaha göstermeyiz. Mafya, çete, insan kaçakçısı, teröristmiş bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz. Terör tehdit kaynağından çıkacak. Cezasızlık algısının toplumda yerleşmesine müsaade edemeyiz. Sizden isteğim vatandaşı hiçbir zaman devlet nerede diye feryat ettirmemenizdir. Zor anında hızla vatandaşın yanında olacak devletin gücünü hissettireceksiniz. Terörü ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar azimle mücadele edeceğiz. Kendini devletten üstün görene müsamaha göstermeyiz. Türkiye 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. İnsanımızın derdiyle dertlenecek vatandaşla hemhal olacaksınız. Bu mücadelede sizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Hain emellere sıra dağlar gibi karşı duracaksınız. Sorumluluklarınızı en güzel şekilde yapmanızı istiyorum. Bugün nasıl ailelerinizin ve komutanlarınızın yüzünü ağartıyorsanız başarılarınızla da milletimizin güven kaynağı olacaksınız. Gazi Mustafa Kemal'in Çanakkale'de Mehmed'imizle verdiği mücadelenin devamı inanıyorum ki sizler olacaksınız.

Eren Bülbül ile Ferhat Gedik'i rahmetle yad ediyorum. Devletimizin bekasını temin uğruna can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."