Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta 'kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan Narin Güran’ın 2019 yılında ölen ablası Tülin Güran ile ilgili de soruşturma başlatıldı.

Narin Güran’ın soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın 2019 yılında beş yaşındayken ölen engelli ablası Tülin Güran ile ilgili de soruşturma başlattı.

NTV'nin haberine göre Başsavcılık, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde beş yaşında ölen Narin Güran’ın ablası Tülin Güran’la ilgili soruşturma için bilgi ve belge istedi. Güran ailesi daha önce kızlarının yatalak olduğu ve eceliyle öldüğünü belirtti. Bazı iddialar da Tülin Güran’ın merdivenden itildiği yönündeydi. Bu konular Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırılıyor.

NE OLMUŞTU?
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran'ın cenazesi, bu sabah köye yaklaşık 1.5 kilometre mesafede bulunan ve daha önce üç kere ayrıntılı arama yapılan Eğertutmaz Deresi'nin kenarında bulunmuştu. Bu süreçte, soruşturmada bir de gizli tanık olduğu ortaya çıkmıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran'ın son görüldüğü kıyafetle çuval içinde bulunduğunu, üzerinin taş ve ağaç dalları ile kapatıldığını açıklamıştı.

Adli Tıp Raporu açıklandı! Narin'in ölüm nedeni belli oldu Adli Tıp Raporu açıklandı! Narin'in ölüm nedeni belli oldu

Narin Güran soruşturması kapsamında aynı zamanda köyün muhtarı olan amca Salim Güran tutuklu. Narin Güran'ın bulunması sonrasında ise aralarında annesi, babası, iki amcası ve bir ağabeyinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.