Türkiye Gazetesi'nden yılmaz Bilgen'in haberine göre, Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti’li Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Belediye Başkanlığı, I. Kılıçarslan Meydanı’nın ismini değiştirdi. Meydana isim olarak 1926 Sason isyanının liderliğini yapan Mihemede Aliye Yunus’un kızı Rindexan’ın ismi verildi. Birinci Kılıçarslan’ın mezarı 2021 yılında Silvan ilçesinde bulunmuş ve onun adına bir meydan yapılarak “Kılıçarslan Meydanı” adı verilmişti.

BAKANLIK KARARLARINI HİÇE SAYIYORLAR...

Güneydoğu genelinde göreve geldikleri günden bu yana 40’tan fazla meydan, cadde, mahalle ve sokak ismini değiştiren DEM, bu yönde alınan bakanlık kararlarını da hiçe sayarak encümen kararı ile toplumu tahrik etmeyi sürdürüyor.

KILIÇARSLAN BÖLGE HALKLARININ TARİHİ KAHRAMANIDIR

Dicle Üniversitesinin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Oktay Bozan, isim değişikliğine tarihî açıdan yaklaşarak “Kılıçarslan sadece Türkler için değil Arap ve Kürtler dâhil bütün bölge halklarının tarihî kahramanıdır” dedi.

"TARİHİ İHATE MUSAMAHA GÖSTERİLMEMELİ"

“Bu tarihî ihanete müsamaha gösterilmemeli. Her adım bir sonraki hamlelerinin hazırlayıcı unsurudur” diyen Prof. Dr. Bozan şunları söyledi:

“HAÇLILARIN İNTİKAMINI ALIYORLAR”

Kılıçarslan gibi Türk, Arap, Kürt; bütün İslam dünyasının müşterek değerine yapılan söz konusu saygısızlık bu çevrelerin sürekli dile getirdiği toplumsal uzlaşıyı dinamitlemektir. Kılıçarslan’ın mücadelesi Kürtlerin de mücadelesidir ve onun safında binlerce Kürt de Haçlılara karşı savaştı, şehit düştüler, gazi oldular. Şimdi bu kadrolar atalarının akan kanı ve ödedikleri bedele ihanet ederek Sultan Kılıçarslan’dan Haçlı işgalcilerin intikamını alıyorlar. Aynı zamanda net bir biçimde kardeşlik zeminini tarihî dinamikleri de kullanarak zehirliyorlar."

"SİLVAN'A KILIÇARSLAN TÜRBESİ İNŞA EDİP OYUNLARINI BOZALIM

Biz Silvan’a örnek bir Kılıçarslan türbesi inşa edersek bölücülerin bu korsan tezini de yerle bir eder, oyunlarını bozarız. Şimdi orada ikili bir durum oluştu. Valilik bu korsan değişimi tanımayacak ama belediye kendi isimlerini kullanacak. Açık bir biçimde halkı devletle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Devlet biziz, meydan okuyoruz, diyorlar

"İSLAM DÜŞMANLIKLARININ AÇIK BİR GÖSTERGESİ"

Erdemliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Atilla Oktay da şunları söyledi:

DEM’lilerin Kılıçarslan tahriki kronik İslam düşmanlıklarının açık bir göstergesi. Bölgede birçok mahalle, bulvar ve sokaklara verilen sahabe isimlerini silip örgüt üyesi teröristlerin adını verdiler. Kesin bir biçimde Kürtlerin hassasiyetini önemsemiyorlar. Bölücü bilinçle bu pervasızlıkları sergiliyorlar. Kılıçarslan Türkler kadar Kürtlerin de değeri ve kahramanıdır. Dedelerimiz Kılıçarslan’a kanı, canı, malı ile destek verdi. Bu toprakları Haçlılara karşı savaşıp birlikte İslam yurdu ve vatan kıldılar. Hiçbir Kürt bu tavrı onaylamaz. Organize bir tahrikle kamu otoritesini ve kendilerinden olmayanları kışkırtıyorlar. Amaç kavga ortamı oluşturmak.

BAKANLIK DEĞİŞİKLİKLERİ ONAYLAMADI

Narin’in ablası Tülin Güran'ın ölüm nedeni açıklandı Narin’in ablası Tülin Güran'ın ölüm nedeni açıklandı

Bu arada, İçİşleri Bakanlığı'nın Silvan dâhil değiştirilen 40’ı aşkın semt, mahalle, köy, bulvar, sokak ve meydan ismini onaylamadığı kaydedildi.