Ekonominin 3 yıllık yol haritası olan Orta Vadeli Program bugün açıklandı. Programa dair çeşitli kurumlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Programa ilişkin son tepki CHP'den geldi.

Partinin İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir önceki dönemde hazırlanan planın bir benzeriyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları Serbest piyasada döviz açılış fiyatları

İktidarın şu ana kadar 5 kalkınma planı ve 20 OVP hazırladığını belirten Türeli, "Ekonominin yapısal problemleri, bu dönemlerde uygulanan politikalarla çözülememiş aksine ağırlaşmış." diye konuştu.

'GAYRICİDDİ HAZIRLANAN METİN'
Yeni açıklanan OVP'de yer alan dolar cinsinden milli gelir ve kişi başına milli gelir rakamlarının bir önceki OVP ve kalkınma planı ile uyumsuz olduğunu belirten Türeli, bunun "metnin gayriciddi hazırlandığını gösterdiğini" öne sürdü.

OVP'de yer alan büyüme hedeflerinin de enflasyonla uyumsuz olduğunu savunan Türeli, "Önümüzdeki OVP dönemi, ekonomideki büyümenin yavaşlayacağı, düşük büyüme hızının olacağı, işsizliğin artacağı, enflasyonun hala yüksek seviyesini korumaya devam edeceği bir dönem olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklanan OVP'nin kredibilitesinin, vizyonunun olmadığını, daha önce söylenen şeylerin tekrar edildiğini öne süren Türeli, "Bugüne kadar uygulanan yanlış politikaların yükünü milyonlarca insanın çekmeye devam edeceğini bize gösteriyor." diye konuştu.