İşgalci İsrail'in Batı Şeria'nın Nablus kentinde Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletmesine dünyanın çeşitli yerlerinden tepki geliyor. Olaya dair son açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan geldi.

AA muhabirinin, işgal altındaki Batı Şeria'da aktivist Eygi'nin İsrail askerlerince öldürülmesiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Zaharova, "Trajik bir olay. Bu, Gazze Şeridi'nde gerginliğin azaltılması ve meselenin çözüme kavuşturulması gerektiğini gösteriyor." ifadesini kullandı.

Zaharova, şöyle devam etti:

Kanın dökülmeye devam etmesi, işgal altındaki Filistin topraklarında ve genel olarak Orta Doğu'da şiddetin artmasına yol açıyor. Bu nedenle ateşkesin, askeri eylemlerden ve ablukadan acı çeken Gazze halkına acilen insani yardımın sağlanması gerekiyor. Ancak bu şekilde gerginlik seviyesinin artmasından kaçınılabilir ve uluslararası hukuk temelinde meselenin çözümüne dair kapsamlı siyasi sürecin başlatılması için gerekli koşullar oluşturulabilir.

Siyonist İsrail Hizbullah'ın kullandığı binlerce çağrı cihazına sızıp patlattı! Siyonist İsrail Hizbullah'ın kullandığı binlerce çağrı cihazına sızıp patlattı!