Almanya'nın Dannstadt kentinde yaşayan Türk vatandaşı Elmas Kazdal, sosyal medyada Filistin için paylaştığı destek mesajı sonrası ifade vermeye çağrıldı.

Kazdal, İsrail'in saldırıları altındaki Filistin'e destek vermek üzere sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen Alman savcılığı, Kazdal'dan kendilerine ifade vermesini istedi.

Karşı karşıya kaldığı duruma tepki gösteren Kazdal, Berlin hükümetinin Filistin konusunda İsrail'in yanında yer aldığını bildiğinin altını çizdi.

Zimbabve hükümeti kıtlık nedeniyle 200 fili kesip halka dağıtacak Zimbabve hükümeti kıtlık nedeniyle 200 fili kesip halka dağıtacak

"Almanya'nın yaptığı ikiyüzlülüktür"

Odatv'ye konuşan Kazdal, şu ifadeleri kullandı:

Kendilerine de söyleyeceğim. Düşüncelerimi ifade özgürlüğü kapsamında paylaştım. Her fırsatta dünyaya ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü dersi vermeye kalkan Almanya`nın bu yaptığı ikiyüzlülüktür, çifte standarttır.

Ceza almamayı umuyor: Onların ayıbı olur

Paylaşımı yüzünden herhangi bir ceza almamayı umduğunu belirten Türk vatandaşı, "Verilecek bir ceza, Almanya’nın ve Alman demokrasisinin ayıbı olacaktır." dedi.

"Alman kamuoyu razı değil"

"Alman kamuoyu, Almanya`nın bu tavrına razı değil" diyen Elmas Kazdal, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: Devleti temsil eden polis ile Almanya'nın İsrail politikalarını kabul etmeyen, sorgulayan halkı sokaklarda karşı karşıya geliyor.