Mazlumlar için mücadele eden Ayşenur, ABD'deki Müslümanlara yönelik faaliyetler yürüten "Wasat" adlı kuruluşta aktif şekilde faaliyetlerde bulunuyordu. Eygi'nin ölümünün ardından, faaliyetleri sırasında 2019 yılında çekilmiş bir fotoğrafı da paylaşıma girmişti.

Eygi'nin bir kağıda yazdığı notu tutarken göründüğü  fotoğrafta, "Wasat benim için Allah'a tam teslimiyet yolculuğumu desteklemek için ihtiyaç duyduğum ümmet. Doğru yolda birbirlerini desteklemeye adanmış bir topluluk." ifadeleri yer alıyordu.

WASAT: SESSİZLER İÇİN HAYATINI FEDA ETTİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in son görüntüsü paylaşıldı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in son görüntüsü paylaşıldı

ABD'li Müslüman kuruluş Wasat, "Ayşenur da inandığı 'sessizler için ayağa kalkmak, ezilenlerin yanında olmak, eylem yoluyla inancı somutlaştırmak' ilkeleri uğruna hayatını feda etti." açıklamasında bulundu.

AYŞENUR'UN HEDİYE ETTİĞİ FİLİSTİN HARİTALI TİŞÖRT

Onu tanıyanlar ve yakın çevresi kendisini insanlık için adadığını vurguluyor.

Eygi'nin arkadaşı Sharif Sharabati, "Ayşenur bu tişörtü bana bir ay önce, Filistin’e gitmeden önce hediye etmişti. Üzerinde Filistin haritası var. Bu hediye onun Filistin sevgisini gösteriyor." dedi.

"SON SÖZLERİ DAHA FAZLASINI YAPMAMIZ GEREK"

İmam Akram Baioumy de, "İsrail terörist güçleri tarafından öldürülmeden birkaç saat önce arkadaşlarına söylediği son sözlerden biri, ‘Daha fazlasını yapmamız gerek.’ oldu." diye konuştu.