Gazze Şeridi hariç, Batı Şeria ve Kudüs'te okul yılının başlangıcı

Bu sene okul yılının başlaması, İsrail’in Filistin'in tüm topraklarında, özellikle de Gazze Şeridi'nde, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü ve artan kitlesel soykırım savaşının gölgesinde gerçekleşiyor.

11 aydır süren soykırım sonucu, 630 binden fazla öğrenci eğitim hakkından mahrum kaldı. Yeni eğitim yılında yaklaşık 48 bin öğrenci okula başlamayı bekliyordu.

Yaklaşık 39 bin öğrenci lise sınavına giremedi. Bu, uluslararası sözleşmeler ve yasalar tarafından güvence altına alınan haklara karşı kasıtlı yapılan bir ihlaldir.

Bu durum, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletlere, Filistin'deki eğitim kurumlarına yönelik Siyonist saldırı suçlarını durdurma ve Filistin halkının kendi topraklarında eğitim hakkını kullanmasını sağlamak adına hukuki ve insani bir yükümlülük yüklemektedir.

Gazze Şeridi dışında, Batı Şeria ve Kudüs'te okul yılı başlarken, şu hususları ifade etmek gerekmektedir:

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim burs başvuruları 1 Ekim'de başlıyor Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim burs başvuruları 1 Ekim'de başlıyor

1. Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail’in saldırıları sonucu şehit olan öğrenciler, öğretmenler ve diğer şehitler için Allah’tan rahmet diliyor ve yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz.

- 334 ü okul öğretmeni ve 110’u üniversitesi hocası olmak üzere 444 eğitmen şehit edildi.
- 8.500’ün üzerinde öğrenci şehit edildi, 14.000’den fazla öğrenci yaralı.
- 550’nin üzerinde üniversite öğrencisi şehit edildi.
- 100’ün üzerinde araştırmacı akademisyen şehit edildi.

2. Eğitim kurumları ve öğretmenlerin, İsrail’in soykırımına rağmen eğitim ve öğretim görevlerini sürdürmelerini selamlıyoruz.
FİLİSTİN DİPLOMASİ MERKEZİ

Fi̇de Filistin Diplomasi Merkezi