İsrail'in Kanal12 televizyonunun haberine göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, Hollanda'nın Lahey kentindeki 1 No'lu UCM Ön İnceleme Dairesi'ne talep gönderdi. Khan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında yakalama kararının çıkarılmasını hızlandırılmasını istedi. Ancak, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Heniyye'nin bu listeden çıkarılmasını talep etti.

42 yıl önce Sabra ve Şatilla'da 3 binden fazla Filistinli şehit edilmişti 42 yıl önce Sabra ve Şatilla'da 3 binden fazla Filistinli şehit edilmişti

Khan, Filistin'deki durumun kötüleşmesi ve suçların devam etmesi nedeniyle yakalama emirlerinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun basın ofisi, Khan'ın Netanyahu ve Gallant'ı Sinvar ile karşılaştırmasını "antisemitizm" olarak nitelendirdi ve Lahey'de atılan adımların siyasi olduğunu ve hukuka dayanmadığını öne sürdü. Khan, 20 Mayıs'ta Netanyahu ve Gallant hakkında savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan yakalama kararı başvurusunda bulunmuştu.