Çelik Kubbe Katmanlı Hava Savunma Sistemi’ne ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) toplantısında alındı. ASELSAN'ın geliştirdiği Tüm Türkiye'yi koruyacak bütünsel hava savunma sistemleri 'Çelik Kubbe' olarak hayata geçirilecek.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Katmanlı hava savunma sistemlerimiz ile tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışması, ortak hava resminin oluşturulması, gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılması ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin eden yerli ve millî olarak geliştirmekte olduğumuz ÇELİK KUBBE Projesi karara bağlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Celik Kubbe 98436734
Çelik Kubbe Nedir?
Çelik Kubbe, Türk savunma sanayii tarafından bir “sistemler sistemi” olarak geliştiriliyor.

Çelik Kubbe Katmanlı Hava Savunma Sistemi, Türk savunma sanayii  tarafından geliştiriliyor. Çelik Kubbe ile Türk savunma sanayii tarafından geliştirilen KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK, HİSAR-O+ ve SİPER gibi hava savunma sistemleri birbirine entegre bir şekilde çalışabilecek. Silah sistemlerine ilaveten hedefin hassas takibini, teşhisini ve sınıflandırmasını gerçekleştiren radar ve elektro-optik sistemler de Çelik Kubbe içerisinde bir bütün halinde görev yapacak.

İçerisinde birçok hava savunma silah sistemini, radarı, elektro-optik sistemi, haberleşme modüllerini, komuta kontrol istasyonlarını ve yapay zekayı barındıran Çelik Kubbe, Türkiye’nin hava savunma alanındaki beyni olacak.

Kamikaze dron AZAT göreve hazır Kamikaze dron AZAT göreve hazır