Mahkeme, tutuklu kaldıkları süre ve delil karartma ihtimalleri olmadığı gerekçesiyle 18 sanığın tahliyesine karar verdi.

Savcı mütalaasında sanıkların ‘yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini’ suçundan sekizer yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken bir kişinin dosyası ayrıldı.

Yılmaz Özdil: Rakı içki değildir, rakı vatan sevgisidir Yılmaz Özdil: Rakı içki değildir, rakı vatan sevgisidir

36 sanığın yurtdışına çıkış yasağını kaldıran mahkeme, sanık ve avukatlarına mütaalaya karşı savunma yapmak için süre vererek duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?
Edindikleri bilgileri Mossad’a sattıkları iddia edilen şüphelilere yapılan operasyonda yedi kişi yakalanmıştı.

Şüphelilerden birinin televizyonlarda sabah programlarına katılan eski emniyet amiri Hamza Turhan A. olduğu ve Mossad’ın bu kişiyle ‘Victoria’ kod adlı ajanı üzerinden temasa geçtiği kaydedilmişti.

Turhan A’nın bilgi temini için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu kişilerden ekip kurduğu ileri sürülmüştü.

Bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip eylemlerinde de bulunduğu öne sürülen Hamza Turhan A’nın, hedefindeki kişilerin araçlarına yerleştirdiği takip cihazıyla konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardığı, bu kişileri taciz ettiği ve zaman zaman tehditlerde bulunduğu iddia edilmişti.

Yakalanan Özkan Ş’nin polislikten ihraç edildiği, Ömer Burak G’nin kendi isteğiyle istifa ettiği, Ercan K’nin de emekli polis olduğu öğrenilmiş, Mehmet Y’nin vergi dairesi çalışanı olduğu, Funda K’nin de özel sektörde çalıştığı bilgisine ulaşılmıştı.