Dünya İran’ın HAMAS Lideri İsmail Heniyye suikastı için İsrail’e yönelik düzenleyeceği harekatı bekliyor. İsrail senaryolara hazırlanıyor.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, İran'ın nisan ayında yüzlerce insansız hava aracı ve füzeyle düzenlediği harekata işaret edilerek, "İsrail, geçen nisan ayında insansız hava araçlarının olduğu geceden daha geniş çaplı bir İran saldırısına hazırlanıyor." ifadelerine yer verildi.

GERİ ÇEKİLME İZLENİMİ
İsrail'in yeni değerlendirmelerine göre İran'ın son günlerde siyasi baskı karşısında geri çekildiği izlenimine rağmen Tahran'ın saldırı başlatmaya kararlı olduğunu gösterdiğine dikkati çekilen haberde, şunlar kaydedildi:

"İranlılar, geçen nisan ayında Necef Çölü'ndeki (Negev) Nevatim Hava Üssü dahil olmak üzere İsrail üslerini hedef alan insansız hava araçlarıyla düzenlediği gece saldırısından daha geniş ölçekte misilleme yapmayı ve saldırmayı planlıyor."

Haberde ayrıca İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, "Düşman İran ve Hizbullah, bizi, geçmişte yapmadıkları şekilde zarar vermekle tehdit ediyor. Büyük imkanlarımız var. Umarım başka cephelerde bir savaş çıkmaz." şeklindeki sözleri aktarıldı.

Zimbabve hükümeti kıtlık nedeniyle 200 fili kesip halka dağıtacak Zimbabve hükümeti kıtlık nedeniyle 200 fili kesip halka dağıtacak

NETANYAHU’DAN UYARI
Bu sırada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine üyelerinden güvenlik konularını kamuoyu önünde konuşmamalarını istedi. İsrail basınında çıkan haberlerde, Netanyahu'nun kabine üyelerini güvenlik konularını kamuoyu önünde konuşmamaları konusunda uyardığı belirtildi. Netanyahu'nun kabine üyelerine İran ve Hizbullah ile yaşanan gerilimden dolayı İsrail için "önemli günler" olduğu mesajını verdiği ifade edildi.

ASKERİ PERSONELE ÇIKIŞ YASAĞI
Yine İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Hava Kuvvetlerinde görevli personelin yurt dışına çıkışının yasaklandığı bildirildi.