İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, önceki gün partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Aydın'a destek veren parti üyesi birçok kişi de bu kararın ardından İYİ Parti'den istifa etti. Daha önce İYİ Parti'de önemli görevler üstlenmiş birçok isim de yaptıkları açıklamayla Meral Akşener'i eleştirdi. Akşener'in eski TBMM grup danışmanı Hasan Sami Özvarinli, Aydınlık'a yaptığı açıklamada, önümüzdeki yaşama döneminde İYİ Parti Meclis grubunun dağılabileceğini iddia etti. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan da Aydın'ın 2028 seçimlerine yönelik, Meral Akşener’in ve bazı kurmaylarının sinsi planlarını görüp bu planları bozduğunu söyledi.

'KENDİSİNE YAKIN İSİMLERİ KİMSE DURDURAMAZ'
İYİ Parti'de Koray Aydın'ın istifası, partinin içinde bulunduğu durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Aydınlık'a konuşan Meral Akşener'in eski TBMM grup danışmanı Hasan Sami Özvarinli, Koray Aydın'a yakın isimlerin de istifa edeceği iddiasında bulundu. Özvarinli şunları söyledi:

"Meral Akşener seçimden önce partiyi kongre sürecine taşımıştı. Koray Aydın'ın bildiği ama söylemediği bir şey var. Aslında Aydın'ı güçsüzleştirmek için yapılan bir kongre çağrısıydı bu. Olay buradan başladı. Koray Aydın bunu biliyor. Aydın'a yakın isimler de bu süreçte görevden uzaklaştırıldı. Bu sürecin sonunda Aydın'ın sessiz kalma ihtimali yoktu. Hesaplaşmanın yapılmadığı bir kongre yapıldı.

Özgür Özel bir kez daha skandal ifadelerle Hamas'ı hedef aldı! Özgür Özel bir kez daha skandal ifadelerle Hamas'ı hedef aldı!

Akşener, Dervişoğlu’ndan yana tavır aldı. Parti zaten dağılma sürecindeydi şimdi de çöküş sürecine girmiş oldu. Koray Aydın da sessiz kalamazdı artık. Bunlar üst üste gelince Aydın da bu kararını açıkladı. Bu vakitten sonra Koray Aydın'a yakın isimleri kimse durduramaz. Kendisiyle birlikte 10 ile 13 arasında milletvekilinin de istifa edeceği konuşuluyor. Meclisin yeni döneminde muhtemelen İYİ Parti grubu dağılacaktır. Meral Akşener de bu süreçte 'kendi evini yakan lider' olarak anılacaktır."

'OYUNU GÖRDÜ'
Aydın'ın istifasını değerlendiren İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan, Aydın'ın 2028 seçimlerine yönelik, Meral Akşener’in ve bazı kurmaylarının sinsi planlarını görüp bu planları bozduğunu belirtti. Ertugan sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Ankara Milletvekili Sayın Koray Aydın yakışanı yapmıştır. Daha önce millet olarak yaşadığımız, oynanan oyunun yeniden oynanacağını görmüştür. Meral Akşener’in Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmesini Türk milletine açıklamasını talep etmiştir. Eski genel başkan Meral Akşener cevap verememiştir. Sayın Koray Aydın 2028 seçimlerine yönelik, Akşener’in ve bazı kurmaylarının sinsi planlarını görmüş ve bozmuştur."

'BİRLEŞTİRİCİ OLMASI GEREKEN BÖLÜCÜ OLMASAYDI'
Eski İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray da, Aydın'ın kararının hayırlı olmasını diledi. Çıray şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Bakanım (Koray Aydın), kararınız hayırlı olsun. 2019 yerel seçimindeki sonuçların başarılı olması nedeni ile AKP telaşlandı ve 2020 İYİ Parti kurultayı yıkımın başlangıcı yapıldı. Bu süreçte sizinle siyaset yapmaktan ve sizi tanımaktan çok memnun oldum. Partinin seçime girebilmesinde Teşkilat Başkanı - Genel Sekreter uyumumuz çok etkili oldu. Birleştirici olması gereken bölücü olmasaydı, tavsiye ettiğimiz yetişmiş insanlarla kadrolarımız takviye etseydi, 27. dönemde aslanlar gibi çalışan grubumuzun çoğunu korusaydı, 5. kümede olması gereken siyasetçiler kabul görmeseydi ve çıkış hedefimize ihanet edilmeseydi bugün AKP'nin alternatifi olurduk."

'KANDIRILMANIN ACISINI YÜREĞİMİZDE YAŞIYORUZ'
Eski İYİ Parti Etimesgut İlçe Başkanı Fatih Sultan Mehmet Hamzaçebi de Aydın'ın istifası sonrasında sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Bizleri, en zor zamanda ve baskıların en yoğun olduğu süreçte bir araya getirip hepimize ağabey oldunuz. Milletimize umut aşılayan bu büyük duruş ve mücadeleniz için size minnettarız. Lakin, Meral Akşener’in saray sevdası ve menfaat grupları ile hareketi bizleri bugünkü duruma getirdi. Hiç birimiz böyle olacağını düşünmemiştik, fakat kandırılmanın acısını yüreğimizde yaşıyoruz ve unutmayacağız. Hakkımız ona haram, size helaldir. Allah yolumuzu açık eylesin."

BİR İSTİFA DAHA
İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Sevin Çağlayan, "İYİ Parti'yle olan siyasi birlikteliğimi sona erdirdiğimi ve istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum" dedi. Sevin Çağlayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2023 genel seçim süreci, 2024 yerel seçimleri ve akabinde yapılan İYİ Parti 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nın ardından ortaya çıkan partinin yeni yapılanmasının pek çok hata ve telafi edilemez sorunlar barındırdığını ifade etti.

Çağlayan, "Bununla beraber genel ve yerel seçim süreçlerinde, ardından da yeni yapılanma sırasında ortaya atılan iddialar canımızı yakarken, bunlara cevap vermesi gerekenlerin sessizliği ve gereken tepkileri vermemeleri artık beni de yol ayrımına getirdi. Bardağı taşıran son damla da İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray'da yaptığı, birçok iddiayı içinde barındıran ancak sebebi ve içeriği bir türlü açıklanmayan görüşmesi oldu.

"Bu görüşmeye mevcut parti yönetimi de net bir tavır koymadı" ifadelerini kullandı. Çağlayan, istifa etmesine sebep olan gelişmelerin sadece yapılan kurultayla ilgili olmadığını belirterek, "En başından itibaren ülkesi için bir umut inşa etmek amacıyla fedakarca çalışan bütün dava arkadaşlarımı saygı ve hürmetle selamlıyorum. İYİ Parti’de siyaset yapmaya devam eden arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İYİ Parti'yle olan siyasi birlikteliğimi sona erdirdiğimi ve istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum" dedi.

Aydınlık