Sabah gazetesi yazarı Ersin Ramoğlu, Fetullah Terör Örgütü tanımını kullandığı ve Gülen hakkında vatan haini ifadesini kullandığı için Gazeteci Hüseyin Adalan'ı mahkûm eden hâkim Muharrem Yiğittürk'ün hâlâ görevde olduğunu eleştiren bir yazı yazarken adliyedeki kripto yapılanmalara dair kendi deneyimlerini de okurlarına sundu.

Ramoğlu, Danıştay kararıyla göreve iade edilen FETÖ iltisaklı bir hâkimin kendisine 1 yıl ceza verdiğini, aynı şekilde göreve dönen FETÖ iltisaklı bir savcının-İsmail Savaş Yüksel'in- ise görev alanı dışında bir soruşturmayı ele alarak kendisini ifadeye çağırdığını aktardı. Soruşturmanınsa, başsavcıyla yaptığı konuşma sonrası başsavcının müdahalesiyle basından sorumlu savcıya verildiğini kaydetti.

"Adliyeler kriptoların cirit attığı yerler oldu" diyen Ramoğlu, Erzincan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimiyken, Erzincan Detay isimli sitenin sahibi Hüseyin Adalan'ı Gülen'e "FETÖ" diyerek "hakaret" ettiği gerekçesiyle cezalandıran Muharrem Yiğittürk'ün hâlâ görevde olmasına dikkat çekti:


"MUHARREM YİĞİTTÜRK

Erzincan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimiyken, Erzincan Detay isimli sitenin sahibi Hüseyin Adalan'ı Gülen'e "FETÖ" diyerek "hakaret" ettiği gerekçesiyle cezalandırdı.

Hâkim Muharrem Yiğittürk hala görevde.

Ona göre FETÖ'ye FETÖ demek hakaret!

Ülkeye yapmadığı kötülük kalmayan çakala mağdur muamelesi yapılmış.

80'li, 90'lı yıllarda böyle bir karar vermesi normal sayılabilir.

Ama bu FETÖ 7 Şubat'ta Reis'e MİT üzerinden operasyon çekti.

2016'da ise darbe girişiminde bulundu...

Hâkim bey ise gazeteciyi 2018'de mahkûm etti.

Fetullah Gülen'e FETÖ demek suç mu?

Aynı hâkim, Gülben Ergen ve eski eşi Erhan Çelik'e, çocuklarıyla birlikte çekilen fotoğraflarını mahrem bularak dava açmış...

Gazeteci Hüseyin Adalan'ı 6.5 yıl hapis ve 50 bin lira tazminata mahkûm etti.

Bu karar sonrası HSK, Muharrem Yiğittürk'ü terfi ettirerek İstanbul'a gönderdi.

2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'nin yayınlanması yakındır.

Umarız HSK bu tip savcı ve hâkimleri aktif görevde tutmaz!"


NE OLMUŞTU?

Erzincan Detay adlı haber sitesinin sahibi Hüseyin Adalan, 2014 yılında kaleme aldığı bir yazıda Fetullah Gülen Terör Örgütü tanımını kullandığı için 2018 yılında mahkûm edilmişti.

Yazıdan hemen sonra FETÖ elebaşısının avukatları yazıyla ilgili şikayetçi olurken, Adalan hakkındaki iddianamenin FETÖ üyeliğinden müebbet hapis cezasına çarptırılan dönemin başsavcısı Mehmet Burak Uzun tarafından hazırlanması dikkat çekmişti.

Erzincan 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Adalan, halen görevde olan yargıç Muharrem Yiğittürk tarafından suçlu bulundu ve 6 yıl 6 ay hapis ve 50 bin TL tazminat cezasına mahkûm edildi.

Adalan Karar

Adalan, Yeni Şafak'a verdiği bir demeçte "15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullah Gülen halen mağdur ve müşteki muamelesi görüyor. Bu karar devlete meydan okumaktır. Girmediğim mahkemede gıyabımda karar çıktı. Savunma olmadan karar nasıl çıkar anlamak mümkün değil" demişti.

Prof. Dr. Mustafa Öztürk habervakti.com'da! Prof. Dr. Mustafa Öztürk habervakti.com'da!

Adalan

Gazeteci Hüseyin Adalan


Bu kararın emsal teşkil edeceğini vurgulayan Adalan, "Bu kararın telafisi olmaz. FETÖ milletle yargı önünde hesaplaşmaya hazırlanıyor. Bu işin şakası yok, FETÖ'ye FETÖ diyen ne kadar gazeteci vatandaş varsa cezalandırılır" ifadelerini kullanmıştı.