2023 yılında İYİ Parti’den ayrılan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurma hazırlığını hızlandırdı. Ankara Turhan Güneş Bulvarı’nda kuracağı yeni parti binasının genel merkezini tutan Ağıralioğlu'nun, partisinin kuruluş dilekçesini sonbaharda vereceği öğrenildi.

AĞIRALİOĞLU'NUN PARTİSİ'NİN ADI NE OLACAK?
Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından Ağıralioğlu'nun kuracağı partiye ilişkin kulis aktardı. Saymaz, "Yavuz Ağıralioğlu, parti binasını Ankara Turhan Güneş Bulvarı’nda tuttu. Partinin kuruluş dilekçesi sonbaharda verilecek. Konuşulan isimler şunlar: Güçlü Parti, Atılım Partisi, AY Parti, AL Parti" ifadelerini kullandı.

TBB Başkanı Erinç Sağkan'dan 'yeni anayasa' açıklaması TBB Başkanı Erinç Sağkan'dan 'yeni anayasa' açıklaması

Geçen günlerde Haber7'ye konuşan Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti ismi için 'Adalet, ahlak, liyakat' vurgusu yapılacağını ifade etmişti.

Ağıralioğlu, ismin henüz belirlenmediğini şimdilik bazı öneriler olduğunu söyledi. Ağıralioğlu, kendisine tavsiye edilen isimlerin "Güçlü Parti, Adalet ve Liyakat Partisi (AL Parti)" olduğunu ancak partinin isminin çok mühim olmadığını aslolanın yapılacak işler olduğunu belirtti.

DEVA VE GELECEK VEKİLLERİNE ÇAĞRI
DEVA ve Gelecek Partilerindeki isimlerin milletin kendilerine açtığı alanı büyük bir teveccühle kullanamadıklarını ifade eden Ağıralioğlu, "DEVA ve Gelecek beklentinin çok altında kaldı. Oradaki milletvekillerinin taşıyabilecekleri bir yük vardı ama orada bu siyasi imkanın olmadığı görülüyor. Orada çok kıymetli milletvekilleri bulunuyor. Onların önümüzdeki dönemde memleket yükü çekmek adına, memleket için yeni siyasi kombinasyonlar içerisinde olabileceğini düşünüyorum." dedi.